Ārvalstu sinoptiķu jaunākās prognozes šai vasarai Eiropā - gaidāmi dažādi pārbaudījumi (57)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ComputerHotline, CC BY-SA 2.0

Ilgstošs karstums, tostarp vairāki bīstami karstuma viļņi teritorijā, sākot no Eiropas dienvidiem līdz pat Austrumeiropai - tāda pēc ārvalstu sinoptiķu prognozēm būs gaidāmā vasara Eiropā, vēsta laika ziņu medijs «AccuWeather».

Turpretī Lielbritānijā un Īrijā ilgstošs karstums pēc sinoptiķu prognozēm ies secen.

Pērkona negaisi skars valstis, sākot no Francijas līdz Polijai un Čehijai.

Gara un karsta vasara gaidāma Dienvideiropā, kur gaisa temperatūra pakāpsies virs normālas, sasniedzot pat ekstrēmas atzīmes, un karstums pārņems reģionu, sākot no Itālijas līdz pat Balkāniem.

Bīstami karstuma viļņi gaidāmi īpaši jūlijā un augustā.

Visu vasaru šeit valdīs stiprs karstums - virs +32 grādiem, vismaz viens stipra karstuma vilnis ilgs veselu nedēļu. Iespējami arī karstuma rekordi, prognozē «AccuWeather» vecākais meteorologs Alans Reperts.

Šo rajonu šovasar skars arī citas problēmas - smogs un pasliktināta gaisa kvalitāte.

Karstuma viļņi Eiropas dienvidos un austrumos var atnest sausumu, kas nav labas ziņas lauksaimniekiem.

Kamēr Eiropas dienvidus un austrumus skars stiprs karstums, reģionā no Francijas līdz Vācijai un Polijai svelmi mazinās negaisi.

Karstums šeit nebūs ilgstošs, to nomainīs lietus un negaiss. Daži no pērkona negaisiem un vētrām var būt ļoti spēcīgi un postoši - iespējama arī krusa un pat lokāli tornado.

Postošas vētras varētu veidoties reģionā no Vācijas dienvidiem līdz Čehijas un Polijas rietumiem. Intensīvas vētras var palielināt plūdu risku - sākot no Francijas līdz Šveicei un Vācijai.

Komentāri (57)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Uz augšu