Liepājā vētra lauž kokus un gāž ceļazīmes (28)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: liepajiniekiem.lv

Aizvadītajā naktī un pirmdienas rītā stiprajā vējā Ventspilī un Liepājā lūzuši koki, bet vakar ap plkst.17.40 Liepājā, Ziemeļu ielā, stiprā vēja dēļ uz mājas uzkritis elektrības stabs, informēja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve Signe Šteinberga.

Ventspils pašvaldības iestāde «Komunālā pārvalde» savā «Facebook» kontā aicina iedzīvotājus šodien automašīnas nenovietot zem kokiem, jo iespējama koku zaru pastiprināta lūšana. Šorīt stiprā vēja laikā nogāzts koks Prāmju un Pils ielas krustojumā. Koki lūzuši arī citviet pilsētā - Inženieru ielā pie veikala «Mājai un dārzam», pie Ventspils Augstskolas, kādā privātā teritorijā Lauku ielā un arī Renķa dārzā. Bērnu pilsētiņā nolūzis kastanis.

(Ja esi iemūžinājis vētras postījumus, sūti tos uz epastu reportieris@co.tvnet.lv un parādi arī citiem!)

Stiprā vēja postījumi nodarīti arī Liepājā. Portāls «Liepajniekiem.lv», apsekojot pilsētu, ziņo, ka daudzviet ir izgāztas un noliektas ceļa zīmes, kā arī nolauzti vai izgāzti koki. Raiņa parkā vējš nolauzis un izgāzis vairākus kokus, bet Siena ielā vēja izgāztā ielas malas liepa daļēji uzgāzusies kafejnīcai, kas atrodas piecstāvu dzīvojamās mājas pirmajā stāvā. Postījumus vējš nodarījis arī Satiksmes ielā. SIA «Scantest» tehniskās apskates stacijai norauta izkārtne, bet vairākiem autosaloniem apgāzti reklāmas stendi.

Kā portālam pastāstīja Liepājas Speciālās ekonomiskās zonas pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Līga Ratniece-Kadeģe, Liepājas ostā visstiprākais vējš pūta ap pulksten 9.30 ZR vēja ātrums brāzmās sasniedza 29,6 metrus sekundē. Naktī stiprākās vēja brāzmas bija 25,2 metri sekundē (arī ZR).

Uz vēja mazināšanos ostinieki cer vēlā šodienas vakarā un naktī uz otrdienu.

Kā ziņots, kopš svētdienas pievakares Kurzemes rietumu piekrastē saglabājas ziemeļu, ziemeļrietumu vēja brāzmas līdz 20-22 metriem sekundē (m/s), bet īsi pirms pieciem rītā Liepājas pilsētā reģistrētas brāzmas līdz 25 m/s, ostā - līdz 27 m/s, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sniegtā informācija.

Komentāri (28)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Uz augšu