Kurzemē ūdens līmenis dažviet kāpis par metru (12)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Straujākais ūdens līmeņa kāpums Latvijas upēs novērots Abavas pietekā Imulā, kur pie Pilskalniem tas divās dienās sasniedzis 1,25 metrus, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra operatīvā informācija.

Vēl nedaudz straujāka ūdens līmeņa paaugstināšanās šajā vietā tika reģistrēta 26.-27.novembrī. Tuvākajās diennaktīs ūdens līmenis Imulā atkāpsies.

Ūdens līmeņa pazemināšanās jau sākusies Durbē pie Cīravas; otrdien un trešdien ūdens bija cēlies par nepilnu metru.

Užavā pie Tērandes ūdens līmeņa kāpums apstājies, ūdens līmenis šajā vietā ir aptuveni desmit centimetru zemāks par novembra beigās sasniegto maksimumu.

Mazliet augstāk nekā novembra beigās ūdens līmenis pacēlies Ventas pietekā Ciecerē. Iespējams, tuvākajā diennaktī arī Abavā ūdens līmenis pārsniegs iepriekšējo nedēļu rādījumus.

Arī Ventā pie Kuldīgas un lejpus pilsētas ūdens līmenis var pacelties augstāk nekā novembra beigās un pagājušajā nedēļā; pēdējās pusotras diennakts laikā tas paaugstinājies par 65 centimetriem.

Līdz šā gada augstākajai atzīmei ūdens līmenis pakāpies Usmas ezerā, tas patlaban ir teju metru augstāks nekā rudens sākumā, tomēr par 25 centimetriem atpaliek no pēdējo gadu lielākās atzīmes, kas tika reģistrēta 2012.gada janvārī.

Saskaņā ar Kurzemes televīzijas apkopoto informāciju no jaunajiem plūdiem visvairāk cietis Ventspils novads, plašākās teritorijas applūdinājusi Užavas upe, pastāv bažas arī par Usmas ezera pārplūšanu.

Tuvākajās dienās Kurzemē palaikam snigs un līs, bet nav gaidāmi īpaši stipri nokrišņi, prognozē sinoptiķi.

Citos Latvijas reģionos ūdens līmenis upēs kāpis krietni lēnāk, daļā Zemgales upju tas pazeminājies.

Ūdens temperatūra 0..+3 grādi.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu