Jēkabpils pusē reģistrēts tūkstotis zibeņu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: LETA

Jēkabpilī un pilsētas apkaimē otrdienas vakarā reģistrēts aptuveni tūkstotis zibens uzplaiksnījumu, liecina "Blitzortung.org" dati.

Aģentūra LETA novēroja, ka kopš plkst.17 Jēkabpilī gandrīz nepārtraukti ducina pērkons un zibeņo mākoņos, bet dažkārt zibens sper zemē un atskan skaļi grāvieni.

Atbilstoši meteoroloģiskā radara informācijai vietām Sēlijā un Vidzemes dienvidos ir intensīvas lietusgāzes.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs ir izplatījis brīdinājumu, ka šovakar no plkst.19 līdz 22, turpinot attīstīties negaisa mākoņiem virs Latvijas austrumiem, vietām nokrišņu daudzums sasniegs 15-20 milimetrus un lokāli iespējama krusa.

Lietusgāzes turpināsies arī nakts pirmajā pusē.

Kā ziņots, arī trešdien paaugstinātā gaisa mitruma dēļ Latvijā veidosies gan migla, gan lietus un negaisa mākoņi, prognozē sinoptiķi.

Lokālas pērkona lietusgāzes iespējamas arī naktī. Stipri līs tikai atsevišķās vietās, bet mazliet uzlīs daudzviet valstī. Migla vietām gaidāma no otrdienas vakara līdz trešdienas priekšpusdienai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu