Gaisa temperatūra piektdien tuvosies siltuma rekordiem, anticiklons var saglabāties līdz svētkiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rudens lapas.
Rudens lapas. Foto: Edijs Pālens/LETA

Piektdien Latvijas rietumu un centrālajā daļā gaisa temperatūra sasniegs +12..+15 grādus, prognozē sinoptiķi.

Iespējams, vietām kritīs 2. novembra siltuma rekords, bet, visticamāk, netiks apdraudēts visas valsts rekords - 1968. gadā reģistrētie +16,6 grādi.

Latvijas austrumu daļā piektdien gaidāms neliels lietus, gaiss iesils līdz +9..+12 grādiem. Kurzemē un Zemgalē starp mākoņiem vietām uzspīdēs saule.

Pūtīs mērens dienvidu vējš.

Rīgā no rīta iespējams neliels lietus, dienā nelīs un termometra stabiņš pakāpsies līdz +14 grādiem.

Laikapstākļus ietekmē plašs augsta spiediena apgabals, kā arī zema spiediena apgabals Skandināvijā. Atmosfēras spiediens jūras līmenī pazeminājies līdz 762-764 dzīvsudraba staba milimetriem Kurzemē un līdz 767-769 milimetriem valsts austrumos.

Tuvākajā nedēļā laikapstākļus Latvijā galvenokārt noteiks anticiklons, un tā ietekme var saglabāties arī Lāčplēša dienā un Latvijas Republikas proklamēšanas simtajā gadadienā, vēsta Global Forecast System prognozes.

Tas gan nenozīmē, ka laikapstākļi būs nemainīgi. Anticiklonam palaikam kļūstot stiprākam un vājākam, tam mainot atrašanās vietu un brīžiem pietuvojoties cikloniem, mākoņu daudzums un vējš būs mainīgs, reizēm gaidāma migla un neliels lietus, kā arī svārstīga gaisa temperatūra.

Novembra anticikloniem raksturīgs nomācies laiks un smidzinošs lietus, bet sagaidāms, ka šomēnes debesis palaikam skaidrosies un būs vismaz dažas saulainas dienas.

Gaisa temperatūra galvenokārt būs atkarīga no mākoņiem. Skaidrās naktīs gaiss straujāk atdzisīs un iespējams sals, kā arī bieza migla, kas var ilgstoši neizklīst, sagādājot drēgnu laiku visas diennakts garumā. Caurmērā gaisa temperatūra būs zem +10 grādiem, nedaudz siltāks laiks saglabāsies tuvākajās diennaktīs, visaugstāk termometra stabiņš pakāpsies Kurzemē.

Saskaņā ar šī brīža prognozi pēc 10. novembra gaisa temperatūra arvien biežāk noslīdēs zem nulles. Laikā ap 18. novembri patlaban tiek prognozēts nedaudz siltāks laiks un lietus.

Tā kā anticiklons galvenokārt atradīsies uz austrumiem no Latvijas, visbiežāk pūtīs lēns līdz mērens dienvidaustrumu vējš.

Anticiklona ietekmē šomēnes kopumā prognozēts mazs nokrišņu daudzums un lēnāks vējš nekā ierasts, savukārt vidējā gaisa temperatūra, visticamāk, saglabāsies virs normas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu