Zemākā gaisa temperatūra reģistrēta Madonā: -17 grādi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Piesniguši zāles stiebri.
Piesniguši zāles stiebri. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Naktī uz ceturtdienu zemākā gaisa temperatūra Latvijā reģistrēta Madonā, kur termometra stabiņš noslīdēja līdz -17 grādiem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Tas ir arī šīs ziemas jaunais aukstuma rekords valstī. Latvijas lielākajā daļā gaisa temperatūra trešdienas vakarā un aizvadītajā naktī pazeminājās līdz -9..-14 grādiem. Nakts gaitā daudzviet, apmācoties debesīm un pastiprinoties vējam, gaisa temperatūra paaugstinājusies.

Piecos rītā gaisa temperatūra valsts lielākajā daļā bija -5..-12 grādi, Madonā vēl -17 grādi, un dienvidu vēja ātrums brāzmās Rietumlatvijā sasniedza 8-12 metrus sekundē.

Nav ievērojamu nokrišņu, valsts austrumu pusē saglabājas skaidrs laiks. Autoceļi vietām apledo.

Rīgā apmācies rīts, pūš mērens dienvidu vējš, gaisa temperatūra -8..-9 grādi. Lidostā "Rīga" jau trešdienas vakarā sals pastiprinājās līdz -13 grādiem.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdienas pēcpusdienā Latvijā bija -1..-5 grādi, Kolkā +1 grāds.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 28.novembrī bija +21 grāds vietām Vidusjūras reģionā, bet Kiprā +24 grādi. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz ceturtdienu -23 grādi Zviedrijā un -30 grādu Krievijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu