Daudzviet apgrūtināta braukšana sniega un apledojuma dēļ

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ceļš ziemā; ilustratīvs attēls.
Ceļš ziemā; ilustratīvs attēls. Foto: BNS foto/Scanpix

Šorīt sniegs un apledojums daudzviet Latvijā apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, aģentūru LETA informēja VAS Latvijas Valsts ceļi (LVC).

Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 176 VAS Latvijas autoceļu uzturētājs ziemas dienesta tehnikas vienības. Slidenie un sniegotie ceļa posmi tiek tīrīti un kaisīti ar pretslīdes materiāliem.

Šorīt apgrūtināti braukšanas apstākļi uz vairākiem valsts galvenajiem autoceļiem - Ainažu šosejas (A1) visa maršruta garumā, Siguldas šosejas (A2) posmā no Rīgas līdz Alūksnes pagriezienam, Valmieras šosejas (A3) posmā Murjāņi - Valka, Rīgas apvedceļa (A4) posmā Baltezers - Saulkalne, Jūrmalas apvedceļa (A5) posmā Salaspils - Babīte, Daugavpils šosejas (A6) posmā Rīga - Daugavpils, Bauskas šosejas (A7) visa maršruta garumā, Jelgavas šosejas (A8) posmā Rīga - Meitene, Liepājas šosejas (A9) posmā no Rīgas līdz Liepājai, Ventspils šosejas (A10) Rīga - Ventspils, autoceļa Liepāja - Rucava ( A11), Jēkabpils - Terehova (A12), ceļa Daugavpils - Medumi (A13) un Rēzeknes apvedceļa (A15).

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Rīgas, Aizkraukles, Balvu, Bauskas, Daugavpils, Jēkabpils, Cēsu. Dobeles, Jelgavas, Valkas, Valmieras, Limbažu, Madonas, Ogres, Preiļu, Rēzeknes, Liepājas, Talsu, un Tukuma apkārtnē.

Autovadītāji aicināti būt īpaši piesardzīgi un izvēlēties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu, distanci un braukšanas stilu.

LVC aicinām informēt par apledojumu valsts autoceļu posmos, kā arī citiem sarežģījumiem, ja tādi rodas, zvanot uz diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 8000 5555. Informācija tiks operatīvi nodota ceļu uzturētājiem rīcībai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu