Šogad Ziemassvētki būs sniegotākie kopš 2012. gada

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ziemassvētku egle; ilustratīvs attēls.
Ziemassvētku egle; ilustratīvs attēls. Foto: Jānis Škapars / TVNET

Svētku brīvdienās Latvijā gaidāms gan sniegs un sals, gan atkusnis, kas Otrajos Ziemassvētkos var skart valsts lielāko daļu, liecina jaunākās sinoptiķu prognozes.

Sestdien daudzviet Latvijā - īpaši dienvidu un dienvidaustrumu novados - nedaudz snigs. Pūtīs neliels austrumu, ziemeļaustrumu vējš un gaiss iesils līdz +1..-4 grādiem.

Svētdien un Ziemassvētku vakarā no jūras nākoši mākoņi vietām sagādās stiprāku snigšanu. Arī galvaspilsētā palaikam snigs. Gaisa temperatūra nepakāpsies augstāk par +2..-3 grādiem. Vietām, debesīm skaidrojoties, nakts un rīta stundās 24. un 25. decembrī gaisa temperatūra var noslīdēt zem -10 grādiem.

Sagaidāms, ka Ziemassvētku turpinājumā rietumu vējš atnesīs siltāku gaisu, 26. decembrī gaisa temperatūra var sasniegt 0..+5 grādus. Brīžiem gaidāmi nelieli nokrišņi.

Atbilstoši pašreizējai Global Forecast System prognozei īsi pēc Ziemassvētkiem valsts austrumos atkal gaidāms desmit grādu sals, bet gada izskaņā - atkusnis un lietus.

Nokrišņu un svārstīgās gaisa temperatūras ietekmē ceļi bieži apledos.

Šie būs sniegotākie Ziemassvētki Latvijā kopš 2012. gada. Pērn svētku sākumā valsts austrumos bija līdz desmit centimetriem dziļš sniegs, valsts lielākajā daļā sniegs nokusa. 2013., 2015. un 2016. gadā visā Latvijā Ziemassvētki pagāja bez sniega, bet 2014. gadā sniega segas biezums nepārsniedza astoņus centimetrus.

2012. gadā Latviju sedza no pieciem līdz 25 centimetriem dziļš sniegs, tai skaitā Rīgā bija 22 centimetri sniega. Vieni no visu laiku sniegotākajiem Ziemassvētkiem bija 2010. gadā, kad sniega dziļums sasniedza 40 centimetru Rūjienā, 43 centimetrus Kuldīgā un 47 centimetrus Rucavā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Patlaban sniega segas biezums Latvijā ir no diviem centimetriem Liepājā un citviet Kurzemes rietumu piekrastē līdz 11 centimetriem Jēkabpilī un Vidzemes augstienē. Līdz Ziemassvētkiem sniega sega daudzviet kļūs par 1-6 centimetriem biezāka, dziļākais sniegs saglabāsies valsts austrumu daļā, savukārt Kurzemes piekrastē sniegs var nokust.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu