Ziema beigusies - šodien oficiāli iestājies meteoroloģiskais pavasaris (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Mākoņainas debesis; ilustratīvs foto.
Mākoņainas debesis; ilustratīvs foto. Foto: Ieva Čīka / LETA

Ceturtdien Kolkā termometra stabiņš pakāpās līdz +6,3 grādiem, par pusgrādu pārspējot 14. februāra siltuma rekordu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija.

Tas ir pirmais temperatūras rekords, kas Latvijā labots kopš pagājušā gada 29. novembra.

Toreiz Kolkā ar -9 grādiem tika pārspēts aukstuma rekords, savukārt iepriekšējie siltuma rekordi bija 6. novembrī, Liepājā un Rucavā termometra stabiņam pakāpjoties līdz +13 grādiem.

Turklāt trešdien Liepājā tika atkārtoti sasniegts 13. februāra maksimālās gaisa temperatūras rekords, ceturtdien Rīgā un Mērsragā - 14. februāra siltuma rekords. Termometra stabiņš Rīgā pakāpās līdz +6,1 grādam, un tikpat augsta gaisa temperatūra šajā datumā galvaspilsētā bija arī tālajā 1925. gadā.

» Nedēļas nogalē iespējami pirmie siltuma rekordi šajā gadā

Līdz +6 grādiem gaiss ceturtdien sasila arī citviet valsts centrālajā un rietumu daļā, savukārt vietām Vidzemes piekrastē un valsts austrumos gaisa temperatūra nesasniedza +3 grādus.

Pirms diviem gadiem 14. februāra maksimālā gaisa temperatūra Rūjienā bija +7,1 grāds, savukārt 1995. gadā Latgalē - pat +7,5 grādi.

Diennakts vidējai gaisa temperatūrai piecas dienas pēc kārtas pārsniedzot nulles atzīmi, kā arī ņemot vērā turpmāk gaidāmo siltumu, šonedēļ Latvijā iestājies meteoroloģiskais pavasaris.

No Rietumeiropas turpinot ieplūst siltam gaisam, sestdien gaisa temperatūra Latvijā pakāpsies līdz +10 grādiem, pārspējot rekordus, savukārt svētdien kļūs vēsāks. Arī nākamnedēļ siltākas dienas mīsies ar vēsākām, brīžiem gaidāmi nelieli nokrišņi un brāzmaini vēji, prognozē sinoptiķi.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu