Pārspēts 16. februāra nacionālais siltuma rekords

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Paugurknābju gulbji lidojumā.
Paugurknābju gulbji lidojumā. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Sestdien jau pirms dienas vidus Kolkā un Mērsragā gaisa temperatūra pakāpās līdz +10 grādiem, pārspējot visas valsts 16. februāra siltuma rekordu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Tā ir augstākā gaisa temperatūra kopš novembra.

Tuvākajās stundās tiks labots arī februāra otrās dekādes rekords, vietām valstī var krist pat visa mēneša siltuma rekords.

Visā Latvijā laiks ir sauss un saulains, debesis pārsvarā skaidras. Pūš mērens dienvidrietumu vējš.

Iepriekšējais 16.februāra nacionālais siltuma rekords bija +9,3 grādi Liepājā 1925. gadā. Savukārt augstākā gaisa temperatūra, kas Latvijā līdz šim reģistrēta februārī, ir +12,8 grādi mēneša pirmajā dekādē, +10,4 grādi mēneša otrajā dekādē un +15,5 grādi mēneša trešajā dekādē.

Svētdien gaisa temperatūra vairs nepārsniegs +2..+8 grādus, naktī uz pirmdienu gaidāms sals līdz -9 grādiem, bet jaunās nedēļas sākumā atkal kļūs siltāks. Nākamās nedēļas vidū Latvijā ieplūdīs aukstāks gaiss no ziemeļiem, atbilstoši pašreizējām prognozēm aukstuma vilnis gaidāms no ceturtdienas līdz sestdienai, pēc tam atgriezīsies agram pavasarim atbilstošs siltums.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu