Laika prognoze: skaidras debesis un spoža saule

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Zilas debesis ar putniem; ilustratīvs foto.
Zilas debesis ar putniem; ilustratīvs foto. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Gaisa temperatūra Latvijā piektdienas, 22. februāra, rītā ir no -4..-7 grādiem Kurzemes piekrastē līdz -9..-12 grādiem valsts austrumu daļā, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Februāra pēdējā piektdienā spēcīgs anticiklons Latvijai nodrošinās skaidras debesis, spožu sauli un zemu gaisa mitrumu, prognozē sinoptiķi.

No rīta atmosfēras spiediens ir paaugstinājies līdz 774-778 dzīvsudraba staba milimetriem jūras līmenī, un sagaidāms, ka vakarā tas sasniegs 781-784 milimetrus, augstākais spiediens būs Kurzemē. Iepriekšējo reizi tik augsts gaisa spiediens Latvijā bija pagājušā gada 16. novembrī.

Gaisa relatīvais mitrums pēcpusdienā daudzviet noslīdēs zem 30 procentiem - pirmo reizi šajā gadā. Sausā laika un vēja ietekmē gaidāma paaugstināta ugunsbīstamība.

Pūtīs mērens ziemeļu, ziemeļaustrumu vējš, Latgalē tas brāzmās pastiprināsies līdz 15 metriem sekundē. Gaiss iesils līdz 0..-4 grādiem.

Rīgā visu dienu spoži spīdēs saule, pūtīs dzestrs ziemeļvējš un gaisa temperatūra pakāpsies līdz -1 grādam.

Anticiklona centrs atrodas Baltijas jūrā, tas virzās uz dienvidiem.

Debesis virs Latvijas pilnībā skaidras. Pūš lēns līdz mērens ziemeļu vējš.

Rīgā gaiss atdzisis līdz -7..-8 grādiem un ziemeļu, ziemeļaustrumu vējš pūš ar ātrumu 4-8 metri sekundē.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien Latvijā bija +1..-4 grādi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu