Februāra noslēgumā gaidāms silts un saulains laiks

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Skats uz Daugavu un Vecrīgu no "Swedbank" ēkas.
Skats uz Daugavu un Vecrīgu no "Swedbank" ēkas. Foto: Ieva Čīka/LETA

Februāra pēdējās četrās dienās gaisa temperatūra Latvijā pakāpsies krietni virs nulles, bet naktīs nedaudz piesals, prognozē sinoptiķi.

Maksimālā gaisa temperatūra dienas laikā gaidāma +3..+9 grādu robežās, savukārt nakts un rīta stundās gaiss caurmērā atdzisīs līdz +2..-3 grādiem. Apledos ceļi.

Mākoņu daudzums būs mainīgs, bieži spīdēs saule un nokrišņu būs pavisam maz.

Vējš, kas galvenokārt pūtīs no ziemeļrietumiem un dienvidrietumiem, brāzmās brīžiem pastiprināsies līdz 10-15 metriem sekundē.

Marta sākumā, iespējams, īslaicīgi kļūs aukstāks.

Jau ziņots, ka šogad neierasti agri - jau februāra pirmajā pusē - iestājās meteoroloģiskais pavasaris. Latvijā tas ir laika periods starp ziemu un vasaru, kad diennakts vidējā gaisa temperatūra caurmērā ir augstāka par nulli un zemāka par +15 grādiem.

Solārais pavasaris, kas atkarīgs no saules spīdēšanas ilguma jeb dienas garuma, sākās jau februāra sākumā. Kalendārais pavasaris sāksies 1. martā, astronomiskais - naktī no 20. uz 21. martu.

Fotogalerija: Saulaina pēcpusdiena Purvciemā

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu