Nākamnedēļ Latvijā gaidāmi vairāki cikloni

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Sniega kaudze Merķeļa ielā; ilustratīvs foto.
Sniega kaudze Merķeļa ielā; ilustratīvs foto. Foto: Zane Bitere/LETA

Vairāku ciklonu ietekmē nākamnedēļ Latvijā bieži gaidāmi nokrišņi un reizēm pūtīs stiprs vējš, liecina jaunākās laika prognozes.

Pirmdien palaikam gaidāms lietus, vietām arī slapjš sniegs. Gaisa temperatūra būs 0..+5 grādi, vakarā un naktī uz otrdienu tā paaugstināsies līdz +4..+8 grādiem.

Otrdien un naktī uz trešdienu, ciklona centram šķērsojot Latvju, brāzmainu dienvidrietumu vēju nomainīs ziemelis, kas trešdien atnesīs nelielu salu un sausāku laiku.

Sagaidāms, ka ceturtdien ieradīsies nākamais ciklons, tā ietekmē gaisa temperatūra piektdien varētu paaugstināties līdz +4..+9 grādiem. Gaidāmi nokrišņi un iespējami stipri vēji.

Ciklonam aizejot, nākamās nedēļas izskaņā laiks kļūs vēsāks. Drīz vien gaidāms jauns ciklons.

Atbilstoši "Global Forecast System" prognozei nokrišņu daudzums marta pirmajā pusē pārsniegs visa mēneša normu.

Gaidāmie nokrišņi mazinās pagājušā gada sausuma sekas. Saskaņā ar Eiropas Savienības programmas "Copernicus" datiem februārī Latvijā bija Eiropā lielākais sausuma radītais risks lauksaimniecībai, lai gan pēdējo trīs mēnešu laikā tas ir ievērojami sarucis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu