Prognoze: Pēcpusdienā turpinās intensīvi snigt (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Sniegputenis pilsētā. Ilustratīvs attēls.
Sniegputenis pilsētā. Ilustratīvs attēls. Foto: Paula Čurkste/LETA

Turpinoties snigšanai, vietām Latvijas centrālajos rajonos, sniega segas biezums varētu palielināties par 14 centimetriem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) prognozes.

Snigšanas laikā redzamība brīžiem pasliktināsies līdz 200-500 metriem, ceļi būs slideni, brīdina sinoptiķi.

Kā aģentūru LETA informēja Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Ilze Dimante, pašvaldība ir informēta par LVĢMC prognozēto intensīvo snigšanu pēcpusdienā, tādēļ pašvaldība aicina autovadītājus būt īpaši piesardzīgiem, izvēlēties atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērot drošu distanci.

Dimante atgādina, ka joprojām turpinās Rīgas ielu, tiltu un satiksmes pārvadu tīrīšana no sniega un apstrāde ar pretslīdes materiāliem. Patlaban uz tiltiem strādā 40 tehnikas vienības.

Sākoties intensīvai snigšanai, ielu, tiltu un pārvadu uzturētāji prioritāri ielu tīrīšanu un kaisīšanu atsāks pirmās un otrās kategorijas ielās.

Prioritārās ielas ir ar sabiedriskā transporta un intensīvu transportlīdzekļu kustību.

Pabeidzot prioritāro ielu tīrīšanu un apstrādi ar pretslīdes materiāliem, dienesti turpinās darbu trešās prioritātes jeb vietējas nozīmes ielās.

Atbilstoši brauktuvju uzturēšanas prasībām Rīgā, uzņēmumiem tiltu brauktuvju tīrīšana ir jāpabeidz divu stundu laikā pēc snigšanas beigām, bet maģistrālo ielu brauktuvju tīrīšana - trīs stundu laikā pēc snigšanas beigām.

Rīgas ielu, tiltu un satiksmes pārvadu uzturēšanu veic pilnsabiedrība "Daugavas labā krasta uzturētājs" un pilnsabiedrība "Daugavas kreisā krasta uzturētājs".

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu