Zināms, kad gaidāms līdz pat +20 grādiem silts laiks

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX

Piektdien, 12. aprīlī, Latvijas rietumu un centrālajā daļā skaidrās debesis piepildīs liels daudzums mākoņu, saulainākais laiks saglabāsies Rīgas līča Kurzemes piekrastē. Savukārt austrumu novados, kur debesis ir mākoņainas, dienas gaitā nav gaidāmas būtiskas laikapstākļu izmaiņas, prognozē sinoptiķi.

Nokrišņu nebūs un vējš lēni līdz mēreni pūtīs no ziemeļiem, ziemeļaustrumiem. Gaiss iesils līdz +2..+7 grādiem.

Foto: Pasaulē zied augļu koki 

Rīgā sauli aizsegs mākoņi, lēnu ziemeļaustrumu vēju nomainīs mērens ziemeļu vējš un gaisa temperatūra pakāpsies līdz +4 vai +5 grādiem.

Laikapstākļus nosaka anticiklons. Atmosfēras spiediens paaugstinājies līdz 770-772 dzīvsudraba staba milimetriem jūras līmenī.

Foto: Pavasaris pasaules zoodārzos

Gan šajā nedēļas nogalē, gan nākamajā nedēļā un Lieldienās laikapstākļus Latvijā noteiks anticiklons, no 16.aprīļa kļūs ievērojami siltāks, liecina jaunākās laika prognozes.

Šajā nedēļas nogalē gaisa temperatūra mainīsies maz un debesis bieži klās mākoņi, bet būtiski nokrišņi nav gaidāmi.

No otrdienas, 16.aprīļa, gaisa temperatūra paaugstināsies straujāk. Sagaidāms, ka Latvija nonāks anticiklona centrālajā daļā, tādēļ pūtīs lēni vēji un spīdēs saule, gaiss būs sauss. Šādos apstākļos gaidāmas lielas temperatūras svārstības - nakts izskaņā gaisa temperatūra vietām joprojām noslīdēs nedaudz zem nulles, savukārt pēcpusdienā termometra stabiņš tuvosies +20 grādu atzīmei un vietām, visticamāk, pakāpsies virs tās.

Saskaņā ar "Global Forecast System" prognozi Lieldienu brīvdienās maksimālā gaisa temperatūra Latvijā būs +17..+22 grādi. Kā vienmēr pavasarī, vēsāks laiks saglabāsies piekrastē, vējam nesot dzestrumu no jūras.

Pastiprināsies sausums un paaugstināsies ugunsbīstamība. Pieaugot kūlas ugunsgrēku skaitam, uguns arvien biežāk skars mežus un purvus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu