Pirmdiena būs pēdējā aukstā diena šonedēļ, prognozē sinoptiķi (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Tuvākajās dienās Latvijā būs saulains laiks un gaisa temperatūra pakāpsies līdz augstākajai atzīmei pēdējos sešos mēnešos, apstiprina jaunākās laika prognozes.

Agrā pirmdienas rītā gaisa temperatūra Latvijā pazeminājusies līdz -1..-5 grādiem un tikai vietām - galvenokārt piekrastē - nav kļuvis vēsāks par 0..+2 grādiem, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Pirmdiena dienā būs daļēji mākoņaina, prognozē sinoptiķi. Nokrišņi nav gaidāmi. Pūtīs mērens ziemeļaustrumu vējš, tā ātrums brāzmās sasniegs 8-13 metrus sekundē.

Maksimālā gaisa temperatūra būs +6..+12 grādi.

Rīgā gaidāma sausa, bet mazāk saulaina diena, vējš mēreni pūtīs no ziemeļaustrumiem un gaisa temperatūra svārstīsies ap +10 grādiem.

Laikapstākļus nosaka anticiklons.

Otrdien termometra stabiņš pakāpsies līdz +13..+17 grādiem, par dažiem grādiem vēsāks laiks saglabāsies Rīgas jūras līča Kurzemes piekrastē, vējam pūšot no ziemeļaustrumiem.

Nedēļas vidū gaidāms vēl nedaudz siltāks laiks.

Nedēļas otrajā pusē dominēs lēns līdz mērens ziemeļu, ziemeļrietumu vējš, tādēļ jūras dzestrums skars visus piekrastes novadus un pilsētas, tai skaitā Rīgu.

Gaisa temperatūra jūras malā paaugstināsies tikai nedaudz virs ūdens temperatūras, kas pagaidām nepārsniedz +6 grādus, bet jau dažus kilometrus tālāk no jūras gaiss būs krietni siltāks.

Skaidrās debesis un zemais gaisa mitrums izraisīs ne tikai strauju gaisa sasilšanu dienā, bet arī strauju atdzišanu naktī, tādēļ minimālā gaisa temperatūra saullēktā vietām joprojām būs pāris grādu zem nulles.

Turpinoties sausumam, arvien palielināsies ugunsbīstamība. Šis mēnesis kļūs par vienu no sausākajiem aprīļiem valsts vēsturē.

Par saulaino laiku gādās liels anticiklons, kas gaidāms arī Lieldienās un nākamajā nedēļā. Pastāv iespēja, ka svētku brīvdienās tomēr palielināsies mākoņu daudzums un dienas kļūs vēsākas; citas prognozes rāda, ka Lieldienās un aprīļa nogalē gaisa temperatūra vietām valstī pārsniegs +20 grādus.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu