Ceturtdien gaidāmi jauni karstuma rekordi, vietām - pērkona negaiss un krusa

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ķīpsalas pludmale. Ilustratīvs attēls
Ķīpsalas pludmale. Ilustratīvs attēls Foto: Jānis Škapars/TVNET

Ceturtdien Latvijā, pūšot lēnam līdz mērenam dienvidaustrumu vējam, saule gaisu sakarsēs līdz +28..+32 grādiem, prognozē sinoptiķi.

Līdz ar to daudzviet tiks labots 6. jūnija temperatūras rekords. Līdz šim augstākā gaisa temperatūra, kas Latvijas teritorijā reģistrēta šajā datumā, ir +30,9 grādi tālajā 1885. gadā Rīgā un +31,1 grāds 2011. gadā Ventspils ostā.

Augstākā gaisa temperatūra būs Kurzemes rietumu piekrastē un Vidzemes piekrastē, savukārt zemākā temperatūra valstī saglabāsies Kolkā, kur nekļūs siltāk par +25 grādiem.

Pēcpusdienā veidosies gubu mākoņi, daži no tiem pāraugs negaisa mākoņos. Pērkona negaiss iespējams vietām visos reģionos, plašākas lietusgāzes gaidāmas Kurzemē. Negaiss sagādās stipras vēja brāzmas, iespējama arī krusa.

Foto: Bēgot no tveices, rīdzinieki un pilsētas viesi laiskojas Ķīpsalas pludmalē

Rīgā nokrišņi maz iespējami, gaidāms neliels mākoņu daudzums un mērens dienvidaustrumu vējš. Gaisa temperatūra pēcpusdienā būs +30..+31 grāds.

Laikapstākļus ietekmē anticiklons Krievijā. 

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs brīdina, ka mežos Latvijas rietumu un centrālajā daļā, arī Rīgā, saglabājas augsta ugunsbīstamība. Spēkā arī brīdinājums par karstumu - līdz 8. jūnijam gaisa temperatūra dienas laikā valstī sasniegs +27..+32 grādus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu