Vietām valstī, tai skaitā Pāvilostā, Rīgā un Jēkabpilī, turpinās sausums

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Šīs nedēļas lietusgāzes daudzviet Latvijā īslaicīgi applūdināja dārzus, bet citviet tās gāja garām un karstuma ietekmē pat pastiprinājās sausums, liecina meteoroloģiskā informācija.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) novērojumu tīklā nokrišņu daudzums šonedēļ bija no mazāk nekā viena milimetra Bauskā un Jēkabpilī līdz pat 67 milimetriem Priekuļos, Cēsu pusē.

Vairāk nekā 30 milimetru nokrišņu jeb 30 litru kvadrātmetrā bija arī Kuldīgā, Ventspilī, Kolkā, Stendē, Zvejniekciemā, Rūjienā un Zosēnos.

Vasaras lietusgāzes bieži vien ir lokālas, tādēļ novērojumu stacijā reģistrētais nokrišņu daudzums nereti neatspoguļo situāciju plašākā apkaimē.

Arī ceturtdien, 13.jūnijā, kad pērkona lietus applūdināja dažas ielas Rīgas austrumos, pilsētas centrālajā un rietumu daļā lija maz vai nemaz, novērojumu stacijā galvaspilsētas centrā tika fiksēti tikai 0,3 milimetri nokrišņu.

Kopš 1.maija lietus daudzums galvaspilsētas centrā sasniedzis 42 milimetrus, Jēkabpilī tas bijis vien par trim milimetriem lielāks, bet vismazāk lijis Pāvilostā, kur kopš 1.maija bijuši tikai 27 milimetri nokrišņu.

Šajā periodā visvairāk lijis Alūksnē, kur nokrišņu summa sasniegusi 132 milimetrus. Vairāk nekā simts milimetru nokrišņu kopš 1.maija bijis arī Rūjienā, Priekuļos, Zosēnos un Kolkā. Valsts lielākajā daļā to daudzums bijis 50-90 milimetru.

LVĢMC brīdina, ka Rīgā un vietām valsts dienvidu daļā mežos saglabājas augsta ugunsbīstamība.

Jaunas lietusgāzes Latvijā iespējamas nākamās nedēļas otrajā pusē, bet arī tās neskars visu valsti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu