Sestdien pērkona negaiss turpina radīt postījumus. Glābējiem ziņo par vēja lauztiem kokiem

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Negaiss. Ilustratīvs attēls.
Negaiss. Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Sestdien, 6. jūnijā, pērkona negaiss radījis postījumus vietām Vidzemes austrumu un Latgales ziemeļu daļā, liecina meteoroloģiskā informācija un aculiecinieku ziņotais.

Atbilstoši sākotnējai informācijai lielākie postījumi ir vietām Gulbenes pusē, teritorijā starp Lubānu un Kārsavu un ziemeļos no Ludzas.

Aculiecinieku uzņemtajās fotogrāfijās redzami nolauzti un ar saknēm izgāzti koki, kā arī daļēji norauts ēkas jumts Gulbenes apkaimē.

Četros pēcpusdienā josla ar lietusgāzēm, ko vietām pavada pērkona dārdi, stiepjas pār Latvijas ziemeļaustrumu novadiem - no Valkas līdz Ludzai.

Postošie negaisa mākoņi sestdien izveidojušies aizejošā ciklona aizmugurē.

Ciklons izzūd Krievijā, bet no rietumiem Latvijai tuvojas jauns ciklons. Tas nebūs tik stiprs un tādēļ nenesīs spēcīgus vējus plašā teritorijā, bet nokrišņu daudzums no negaisa mākoņiem svētdien vietām gaidāms lielāks, prognozē sinoptiķi.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) arī šodien saņem izsaukumus par vēja nolauztiem kokiem, informē dienesta pārstāve Inta Palkavniece.

Līdz šim saņemti 16 šādi izsaukumi.

AS "Sadales tīkls" atslēgumu kartē redzams, ka Gulbenes un Ludzas pusē, bet arī citviet Latvijā, vietām ir traucēta elektroapgāde. Kopumā traucējumi īsi pēc plkst. 16 bija reģistrēti 107 vietās Latvijā, ietekmējot desmitiem klientu.

Kā ziņots, piektdien saistībā ar spēcīgā vēja radītajiem postījumiem VUGD saņēma vairāk nekā 45 izsaukumus. Koki krituši pāri ceļu braucamajām daļām un arī uz gājēju pārejām. Spēcīgais vējš no kādas dzīvojamās mājas jumta atrāva arī skārda gabalu, kas nu jādemontē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu