Spēcīgā lietus dēļ Rīgā applūduši daži centra skolu pagrabi

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīga pēc lietusgāzēm
Rīga pēc lietusgāzēm Foto: Mārtiņš Otto, TVNET

Pirmdienas, 8. jūlija, rītā notikušo spēcīgo lietavu dēļ applūdušas dažu Rīgas centra skolu pagrabstāvu telpas, informē Rīgas domes pārstāve Baiba Gailīte.

Ņemot vērā pirmdienas spēcīgās lietavas pilsētā, Rīgas domes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Oļegs Burovs (GKR) otrdien, 9. jūlijā, plkst. 11, ir sasaucis pašvaldības atbildīgo institūciju pārstāvju sanāksmi, kuras laikā apsekos problemātiskās Rīgas ielas, lai novērtētu paveiktos darbus plūdu mazināšanai.

» Video: Rīgu pārsteiguši plūdi

Sanāksmē ir aicināti piedalīties Rīgas domes Satiksmes departamenta, SIA "Rīgas satiksme" un Rīgas domes Īpašuma departamenta pārstāvji.

Pēc Gailītes teiktā, šorīt Burovs pieprasījis informāciju no atbildīgajām institūcijām par lietavu radītajiem postījumiem. Noskaidrots, ka lietavu dēļ applūda vairāki Rīgas ielu posmi, un tajos strādāja 25 ūdens atsūknēšanas tehnikas vienības.

» Spēcīgās lietusgāzes nopludinājušas Lindas Mūrnieces viesnīcas pagrabu

Vienlaikus Rīgas domes Īpašuma departaments informēja, ka spēcīgo lietavu dēļ ir applūdušas arī dažu Rīgas centra skolu pagrabstāvu telpas.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati liecina, ka lietus daudzums Rīgas centrā šorīt pārsniedza 30 milimetru jeb trešdaļu no jūlija normas.

Sinoptiķi prognozē, ka otrdien naktī un no rīta tikai vietām Latvijā īslaicīgi līs, bet pēcpusdienā nokrišņi - tai skaitā pērkona lietusgāzes - būs daudzviet valstī, prognozē sinoptiķi.

Foto: Rīga pēc lietusgāzēm

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu