Otrdien vietām Latvijā gaidāms pērkona negaiss

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Otrdien, 23. jūlijā, saulainākais laiks gaidāms Latvijas rietumu daļā, dienas gaitā mākoņu daudzums samazināsies arī citviet valstī, prognozē sinoptiķi.

Uzspīdot saulei un paaugstinoties gaisa temperatūrai, pēcpusdienā un vakarā galvenokārt Vidzemē un Latgalē augs negaisa mākoņi, kas vietām atnesīs stipras lietusgāzes.

Visvairāk lietus mākoņu saglabāsies no rīta valsts centrālajā un austrumu daļā.

Pūšot lēnam līdz mērenam ziemeļu, ziemeļrietumu vējam, gaiss pēcpusdienā iesils līdz +20..+25 grādiem.

Rīgā iespējams īslaicīgs lietus, dienas gaitā mākoņu kļūs mazāk un gaisa temperatūra pakāpsies nedaudz virs +20 grādiem, pūtīs lēns līdz mērens ziemeļu, ziemeļrietumu vējš.

Laikapstākļus ietekmē ciklons Krievijā un anticiklons Centrāleiropā.

Stiprākais lietus pirmdien, 22. jūlijā, Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā reģistrēts Skrīveros un Stendē, kur nokrišņu daudzums sasniedza 27 milimetrus. Kopš svētdienas lielākā nokrišņu summa ir 35 milimetri Bauskā un 39 milimetri Stendē.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 22 .jūlijā bija +40 grādi Francijā, +41 grāds Portugālē un +42 grādi Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz otrdienu +2..+4 grādi Krievijas galējos ziemeļos, kā arī Islandē un Slovākijas augstākajos kalnos.

» Anomālais karstums. Kāpēc eksperti ceļ trauksmi par netipisko svelmi?

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu