Pirmdienas karstums pārspējis nacionālos rekordus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters / Scanpix

Pirmdien Bauskas novērojumu stacijā termometra stabiņš pakāpās līdz +28,7 grādiem, un tik karsts laiks šajā datumā Latvijā reģistrēts pirmo reizi, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotie dati.

Iepriekšējais 9.septembra maksimālās gaisa temperatūras rekords Latvijā bija +27,2 grādi, kas fiksēti 1955.gadā Dobelē. Šā gada 9.septembrī Dobelē ar +27,9 grādiem reģistrēta otrā augstākā temperatūra valstī.

Šī datuma karstuma rekords labots ne tikai Bauskā un Dobelē, bet arī Jelgavā, Skrīveros, Jēkabpilī, Daugavpilī, Rēzeknē, Madonā, Gulbenē, Rūjienā un Ainažos, savukārt Priekuļos un Zvejniekciemā rekords atkārtots.

Valsts lielākajā daļā maksimālā gaisa temperatūra pirmdien bija +24..+28 grādi. Vēsākā diena bija Rīgas jūras līča Kurzemes piekrastē - Kolkā un Mērsragā gaiss iesila attiecīgi līdz +19 un +20 grādiem.

Rīgas galvenajā novērojumu stacijā gaiss sakarsa līdz +26,7 grādiem, nepārspējot 1955.gadā reģistrēto +27,1 grādu.

Pirms gada šajā dienā gaisa temperatūra valstī sasniedza +26 grādus, un tā bija ceturtā diena pēc kārtas ar jauniem siltuma rekordiem.

Pērn vēl pat 21.septembrī valdīja karstums līdz +30 grādiem, un mēnesī kopumā tika pārspēti 69 siltuma rekordi, bet oktobrī - pat 100.

Tuvākajās dienās gaisa temperatūra Latvijā pakāpeniski pazemināsies, nedēļas nogalē laiks kļūs vēss, prognozē sinoptiķi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu