Anglijas futbolisti astoņu vārtu mačā uzvar Kosovu

CopyDraugiem X Whatsapp
Rahīms Stērlings
Rahīms Stērlings Foto: Reuters/ScanPix

Anglijas futbola izlase otrdien 2020.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē rezultatīvā cīņā uzveica Kosovu.

Anglijas futbolisti Southemptonā svinēja uzvaru ar rezultātu 5:3 (5:1).

Mājinieki jau pirmajā minūtē kļūdījās aizsardzībā, par ko viņus sodīja Valons Beriša. Sešas minūtes vēlāk Rahīms Stērlings gan izlīdzināja rezultātu, pēc stūra sitiena precīzi sitot ar galvu.

Stērlings piedalījās arī nākamajā vārtu guvumā, ātrā uzbrukumā piespēlēdams Herijam Keinam, kurš pēc ielaušanās soda laukumā panāca 2:1.

Angļu dominance turpinājās, un 38.minūtē pēc Džeidona Sančo piespēles uz vārtu priekšu, Merdžims Vojvoda kuriozi iesita bumbu savā cietoksnī.

Mājiniekiem ar to nebija gana, 44.minūtē Sančo pēc Stērlinga piespēles pašam ieraidot bumbu vārtos. Divas minūtes vēlāk šis pats duets guva vēl vienus vārtus un Sančo ar precīzu sitienu noslēdza vētraino puslaiku.

Otrā puslaika sākumā, 49.minūtē, Beriša saņēma tālu piespēli soda laukumā un no tuvas distances vienus vārtus atguva. Sešas minūtes vēlāk pēc angļu pārkāpuma soda laukumā, Vedats Muriki realizēja 11 metru soda sitienu un vēl vairāk samazināja angļu pārsvaru.

Mājiniekiem bija iespēja atjaunot trīs vārtu handikapu, taču 65.minūtē Keina izpildīto "pendeli" tvēra kosoviešu vārtsargs Arijanets Muričs.

"Dīvaina spēle. Esmu gandarīts par to, kā savācāmies pēc spēles sākumā pieļautās kļūdas. Taču mums jāspēlē labāk, man tas futbolistiem nav jāatgādina," pēc mača pauda Anglijas izlases galvenais treneris Gerets Sautgeits.

Vēl šajā apakšgrupā Čehija viesos ar 3:0 (0:0) pārspēja Melnkalni. Čehiem vārtus guva Tomāšs Součeks, Lukāšs Masopusts un Vladimirs Darida.

A apakšgrupā līdere ar 12 punktiem četrās spēlēs ir Anglija, bet pārējās piecas komandas aizvadījušas piecus dueļus. Deviņi punkti ir Čehijai, astoņus punktus guvusi Kosova, bet pa diviem punktiem ir Melnkalnei un Bulgārijai.

Tikmēr Viļņā viesojās viens no pēdējās desmitgades pasaules labākajiem futbolistiem Ronaldu, kurš palīdzēja Portugālei ar 5:1 (1:1) sagraut Lietuvu.

Ronaldu šajā mačā guva četrus vārtus, taču vienā no tiem lielu dalību ņēma lietuviešu vārtsargs Ernests Šetkus, kura savā cietoksnī ieripināto bumbu UEFA pieskaitījusi portugālim.

Vēl viesiem izcēlās Viljams Karvaļu, bet mājiniekiem vārtus guva Kazahstānā spēlējošais aizsargs Vitauts Andruškēvics.

Visas 90 minūtes laukumā pavadīja Latvijas komandas RFS aizsargs Edvīns Girdvainis.

Otrā šīs apakšgrupas spēlē Serbija izbraukumā ar 3:1 (1:0) uzveica Luksemburgu. Serbiem divus vārtus guva Aleksandars Mitrovičs, bet vienu reizi izcēlās Nemanja Radonjičs, kamēr mājiniekiem precīzs bija Dāvids Turpels.

B grupas vadībā ar 13 punktiem piecās spēlēs ir Ukraina, Portugāle vienīgā aizvadījusi četras spēles un iekrājusi astoņus punktus, bet septiņi punkti ir Serbijai, četri Luksemburgai, bet viens - Lietuvai.

Savukārt Pasaules kausa ieguvēja Francija mājās ar 3:0 (1:0) pārspēja Andoru. Francūžiem vārtus guva Kingslijs Komans, Klemāns Lenglē un Visams ben Jeders, bet Antuāns Grīzmans nerealizēja "pendeli".

Tāpat pārliecinošu uzvaru izcīnīja Turcija, kas viesos ar 4:0 (1:0) uzveica Moldovu. Turkiem divus vārtus guva Dženks Tosuns, bet pa vieniem iesita Denizs Tiričs un Jusufs Jazidži.

Visbeidzot Albānija mājās ar 4:2 (1:0) guva virsroku pār Islandi. Albāņiem atzīmējās Sokols Cikalleši, Odise Roši, Elseids Hisajs un Kastriots Dermaku, bet islandiešiem vārtus guva Gilfi Sigurdsons un Kolbeins Sigtursons.

H apakšgrupā pēc sešām spēlēm pa 15 punktiem ir Turcijai un Francijai, 12 punktus guvusi Islande, deviņi punkti ir Albānijai, trīs Moldovai, kamēr Andora palikusi bešā.

Eiropas čempionāta finālturnīram kvalificēsies katras apakšgrupas divas labākās izlases.

Nākamā gada Eiropas čempionāta finālturnīrs notiks 12 pilsētās 12 dažādās kontinenta valstīs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu