Sinoptiķu prognozes nākamajai nedēļai nav iepriecinošas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Pixabay

Atbilstoši pašreizējām prognozēm nākamās nedēļas vidū un nogalē Latviju sagaida šī mēneša aukstākās dienas un spēcīgas salnas naktīs.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs paredz, ka nedēļas otrajā pusē maksimālā gaisa temperatūra vairs nepārsniegs +8..+13 grādus un naktīs veidosies salnas. Šāds temperatūras režīms ir raksturīgs oktobra vidum.

Šīs nedēļas izskaņā gaisa temperatūra nepakāpsies augstāk par +12..+17 grādiem, minimālā temperatūra naktīs valsts lielākajā daļā būs +5..+10 grādi. Sestdien uzspīdēs saule, galvenokārt valsts centrālajā un austrumu daļā gaidāms īslaicīgs lietus, pērkona negaiss un krusa. Svētdien no rīta un dienā visā Latvijā līs.

Arī nākamnedēļ brīžiem līs, tai skaitā gaidāmas lietusgāzes ar krusu. Gaiss kļūs pietiekami auksts, lai no dažiem gubu mākoņiem varētu sagaidīt arī sniegu, it īpaši valsts austrumu daļā. "Global Forecast System" šobrīd prognozē, ka 20.septembrī gaisa temperatūra dienas vidū austrumu novados būs tikai +5..+8 grādi, bet vairākās naktīs termometra stabiņš vietām noslīdēs zem nulles.

Sagaidāms, ka septembra beigas būs kaut nedaudz siltākas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu