Prognozes mainījušās. Kāds laiks gaidāms nākamnedēļ? (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Lai gan iepriekš prognozes vēstīja par iespējamu siltu laiku septembra pēdējā nedēļā, jaunākās prognozes nosliekušās par labu aukstumam.

Naktī uz sestdienu, 21. septembri, Latviju no rietumiem sasniegs siltā atmosfēras fronte, tādēļ rietumu un centrālajos novados gaisa temperatūra sestdien paaugstināsies līdz +14..+18 grādiem, bet austrumu novados gaidāms lietains laiks un termometra stabiņš nepakāpsies augstāk par +10..+13 grādiem, liecina jaunākā "Global Forecast System" prognoze.

Svētdien rietumu vēju nomainīs ziemeļu vējš, tas atnesīs vēsāku un arī sausāku gaisu. Jau naktī uz pirmdienu gaisa temperatūra Latvijas lielākajā daļā var pazemināties līdz +2..-3 grādiem.

Arī turpmākajās naktīs, ja debesis neaizklās mākoņi, gaisa temperatūra daudzviet noslīdēs zem nulles; aukstākais laiks gaidāms valsts austrumos. Maksimālā gaisa temperatūra pēcpusdienās caurmērā būs +9..+14 grādu robežās.

Sagaidāms, ka vismaz nedēļas pirmajā pusē laikapstākļus noteiks anticiklons, tādēļ nav gaidāmi ievērojami nokrišņi un vējš pārsvarā būs lēns. Vietām gaidāma bieza migla.

Līdz šim zemākā gaisa temperatūra, kas šoruden reģistrēta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā, ir -1 grāds 20. septembra rītā Stendē.

Pērn šajās dienās gaisa temperatūra Latvijā pakāpās līdz siltuma rekordiem un vēl 21. septembrī sasniedza +30 grādus, savukārt pirmā reize, kad gaisa temperatūra divu metru augstumā noslīdēja zem nulles, 2018. gada rudenī bija nakts no 4. uz 5. oktobri.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu