Vai beigas zelta rudenim? Nākamnedēļ sals un sniegs izraisīs strauju lapkriti (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rudens lapas. Ilustratīvs attēls.
Rudens lapas. Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Tuvākajās naktīs gandrīz visur valstī gaisa temperatūra pazemināsies zem nulles. Aukstums izraisīs strauju lapkriti un tādēļ jau nākamnedēļ - agrāk nekā citos gados - lielākā daļa Latvijas koku būs kaili, prognozē sinoptiķi.

Sestdienas rītā daudzviet valstī, naktī uz svētdienu un pirmdienu jau praktiski visā teritorijā gaidāms sals, kas vietām var sasniegt -4..-6 grādus, pārspējot aukstuma rekordus. Dažviet veidosies migla un sarma. Dienas laikā gaiss iesils līdz +4..+9 grādiem.

Brīvdienās saule mīsies ar mākoņiem, vietām nedaudz īslaicīgi līs un snigs. No jūras nākoši mākoņi dažviet atnesīs stiprākus nokrišņus; dominējot lēnam ziemeļu, ziemeļaustrumu vējam, tie visvairāk skars Jūrmalu, kā Engures, Tukuma un Mērsraga novadu.

Naktīs un no rītiem vietām var veidoties apledojums - galvenokārt uz tiltiem un ceļiem ūdens tuvumā, kā arī vietās, kur pāri gājuši lietus un sniega mākoņi.

Nākamnedēļ Latvijā pakāpeniski paaugstināsies gaisa temperatūra un būs vairāk nokrišņu, nedēļas sākumā vietām vēl iespējams sniegs.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu