Apšaudē Vācijas austrumos nogalināti vismaz divi cilvēki (5)

Papildināts
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vācijas policija Hallē, kur 9. oktobrī nošauti vismaz divi cilvēki.
Vācijas policija Hallē, kur 9. oktobrī nošauti vismaz divi cilvēki. Foto: AP/Scanpix

Apšaudē, kas izcēlusies Halles ielās Vācijas austrumos, trešdien, 9. oktobrī, nogalināti vismaz divi cilvēki, ziņo policija.

Izmeklēšanu pārņēmusi federālā terorisma lietu prokuratūra, bet policija brīdināja iedzīvotājus saglabāt modrību, jo citi uzbrucēji varētu būt brīvībā.

"Atbilstoši sākotnējām liecībām Hallē nogalināti divi cilvēki. Raidīti vairāki šāvieni. Aizdomās turētie aizbēga automobilī," teikts policijas paziņojumā "Twitter".

Policija aizturējusi vienu aizdomās turamo.

"Mūsu darbinieki aizturējuši vienu personu," rakstīts policijas "Twitter" kontā. Likumsargi arī piebilduši, ka Hallē pastiprināta policijas uzraudzība un tiek strādāts pie situācijas stabilizēšanas.

Šaušanas notikusi Pāvila rajonā sinagogas priekšā, vēsta laikraksts "Bild", turklāt ebreju kapos iemesta rokas granāta.

Halles ebreju kopienas līderis Makss Privorockis vietnei "Spiegel Online" pavēstīja, ka šāvēji centušies iekļūt sinagogā, taču sinagogā esošie drošības pasākumi palīdzējuši "izturēt uzbrukumu".

Pēc viņa teiktā, sinagogā atradušies no 70 līdz 80 cilvēki. Šajā dienā ebreji visā pasaulē atzīmē jūdaistu svētkus "Yom Kippur".

Drīz pēc tam, kad tika pavēstīts par divu cilvēku nāvi Hallē un viena cilvēka aizturēšanu, policijas pārstāve ar presi pavēstīja, ka Landsbergā, kas atrodas 15 kilometru attālumā no Halles, raidīti šāvieni.

Tuvākas detaļas viņa nesniedza.

Policija Hallē un Landsbergā mudināja iedzīvotājus nepamest telpas, bet tos, kas atrodas ārpus telpām, meklēt patvērumu.

Viens no uzbrucējiem bijis kaujas ekipējumā un bruņojies ar automātisko šaujamieroci, sacīja liecinieki.

"Vīrietis pienāca pie kababu veikala. Viņš bija uzvilcis balaklavu, un viņam bija triecienšautene. Viņš svieda granātu, kas atsitās pret [veikala] durvju rāmi un sprāga apmeklētāja priekšā uz grīdas," liecinieks pastāstīja telekanālam "n-tv".

Cits liecinieks pastāstīja, ka aizdomās turētais iesviedis granātu netālajos ebreju kapos.

Centrālā dzelzceļa stacija slēgta, bet apšaudes rajons nobloķēts, pavēstīja dzelzceļa uzņēmums "Deutsche Bahn".

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu