Kārtējais nodokļu skandāls futbolā - jātiesājas arī Ksavi Alonso

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ksavi Alonso
Ksavi Alonso Foto: AFP / Scanpix

Bijušais Anglijas premjerlīgas futbola kluba "Liverpool" zvaigzne Ksavi Alonso trešdien ieradies Madrides tiesā, kurā noris lietas izskatīšana par futbolista izvairīšanos no nodokļu nomaksāšanas.

Tiek minēts, ka bijušais futbolists kopumā nodokļos nav samaksājis aptuveni divus miljonus eiro.

Spānijas galvaspilsētas tiesā lietas izskatīšana noritēja divas dienas, kurās futbolists tika iztaujāts par kādu kompāniju, kas izveidota Portugālei piederošajā Madeiras salā. Tiek vēstīts, ka futbolists šo kompāniju izmantojis, lai izvairītos no nodokļu nomaksas Spānijas valstij par viņa tēla izmantošanas tiesībām.

Ja Alonso tiks atzīts par vainīgu, viņam draud piecu gadu cietumsods. Krāpšanās notikusi laika posmā no 2010. līdz 2012.gadam, kad Alonso pārstāvēja Madrides "Real" rindas.

Bez cietumsoda no Alonso finanšu padomdevēja Ivana Zalduas un Portugāles kompānijas vadītāja Ignasi Maestres tiek pieprasīta nodokļu atmaksa ar uzviju, kas kopumā varētu sasniegt četrus miljonus eiro.

Pirmatnējā lietas izmeklēšana sākās jau 2015.gadā, bet neilgi pēc tam tā tika apturēta. Tomēr 2017.gadā tiesa atzina, ka apsūdzības pret futbolistu ir gana pamatotas, atkārtoti uzsākot izmeklēšanas procesu.

Alonso nav pirmais augsta līmeņa futbolists, kurš pieķerts sava tēla tiesību izmantošanas nodokļu nesamaksāšanā. Lai izvairītos no cietumsoda, savu vainu līdzīgās epizodēs atzina labi zināmais aizsargs Žerārs Pikē un Djego Kosta. 

Tāpat šādas apsūdzības tika izvirzītas arī vienam no pasaules labākajiem futbolistiem Krištianu Ronaldu un respektablajam trenerim Žužē Mourinju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu