Ostapenko Lincā iekļūst ceturtdaļfinālā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Aļona Ostapenko ceturtdien sasniedza Lincas "International" ceturtdaļfinālu.

Ostapenko ar 7-5, 4-1 pārspēja francūzieti Alizē Kornē, kura otrajā setā izstājās.

Latvijas tenisiste WTA rangā atrodama 72.vietā, bet Kornē ir 57.pozīcijā. Ceturtdaļfinālā Ostapenko mēros spēkus ar Kazahstānas tenisisti Jeļenu Rjabkinu, kura ir ranga 43.vietā.

Ceturtdaļfināla sasniegšana Ostapenko devusi 60 WTA ranga punktus, kas ļaus uzlabot pozīcijas reitingā.

Abas tenisistes iepriekš tikušās vienu reizi, kad pērn Sinsinati "Premier" turnīra pirmajā kārtā ar rezultātu 1-6, 7-5, 6-0 pārāka bija francūziete.

Ostapenko aizvadītajā nedēļā WTA "Premier" turnīrā Pekinā aizkļuva līdz otrajai kārtai, bet dubultspēlēs sasniedza finālu, kurā cieta zaudējumu. Šosezon 2017.gada "French Open" čempiones bilance ir 20 uzvaras un 26 zaudējumi, Latvijas tenisistei aizvadot neveiksmīgu sezonu.  

Tikmēr Kornē šosezon 49 spēlēs izcīnījusi 27 panākumus. Tenisiste Lozannas "International" turnīrā aizkļuva līdz finālam, tomēr tajā tika piedzīvots zaudējums.

Ostapenko Lincā spēlējusi divas reizes un iepriekš nebija tikusi tālāk par pirmo kārtu, bet Kornē šajā turnīrā piedalījās jau piekto reizi, pirmajā gadā spējot aizkļūt līdz ceturtdaļfinālam, kas arī ir viņas labākais sasniegums.

Iepriekš turnīra pirmajā kārtā Ostapenko ar rezultātu 6-1, 6-3 uzvarēja vācieti Tamāru Korpaču (WTA 130.), bet Kornē ar rezultātu 6-4, 6-4 uzveica čehieti Barboru Stricovu (WTA 34.), kurai sacensībās bija piešķirts septītais numurs.

Latvijas pirmā rakete Anastasija Sevastova traumas dēļ atsauca dalību no Lincas turnīra. 

Turnīrs Lincā notiek iekštelpās uz cietā seguma.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu