Ostapenko savā sezonas pirmajā finālā zaudē 15 gadīgajai Gofai (7)

CopyDraugiem X Whatsapp
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Aļona Ostapenko svētdien Lincas "International" WTA turnīra finālā ar 3-6, 6-1, 2-6 zaudēja talantīgajai amerikānietei Koko Gofai.

Vien 15 gadus vecā Gofa izcīnīja savu pirmo titulu karjerā un kļuva par jaunāko WTA titulu ieguvēju kopš 2004.gada 17.oktobra. Viņa pamatsacensībās iekļuva tikai kā "laimīgā zaudētāja".

Ostapenko WTA rangā atrodama 72.vietā, bet viņas pretiniece ir pasaules 110.rakete.

Ostapenko kāda turnīra titula mačā nebija spēlējusi kopš 2018.gada pavasara, kad cīnījās par Maiami turnīra trofeju. Fināla sasniegšana Ostapenko deva 180 WTA ranga punktus, kas ļaus veikt aptuveni desmit vietu kāpumu rangā.

Latvijas tenisiste jau pirmajā geimā neizmantoja divas breikbumbas un pēc tam nenosargāja savu servi, tādējādi nonākdama iedzinējos. Turpinājumā uzvarēja servētājas līdz devītajā geimā Gofa nokārtoja panākumu setā - 6-3.

Otrā seta ievadā Ostapenko pati atspēlēja breikbumu, bet nākamajos trīs geimos bija breiki. Ostapenko saskārās ar grūtībām servē, taču tas netraucēja iegūt pārsvaru (3-1). Vēl viens breiks sestajā geimā viņai ļāva panākt 5-1 un iegūt tiesības servēt par uzvaru setā. Latvijas tenisiste veiksmīgi izservēja uzvaru otrajā setā un panāca izšķirošo setu.

Tajā Ostapenko pirmajos piecos geimos bija bezspēcīgā pretinieces priekšā un nonāca iedzinējos ar 0-5. Sestajā geimā viņa smagā cīņā atspēlēja divas mačbumbas, bet sekojošajā geimā Gofa sāka nervozēt un Ostapenko izmantoja amerikānietes kļūdas, panākdama 2-5. Nākamajā geimā ASV tenisiste pie Ostapenko serves tika pie vēl vienas breikbumbas, kuru izmantoja un pielika punktu spēlei.

Ostapenko un Gofa šajā mačā izdarīja pa diviem "eisiem" jeb netveramajām servēm, kā arī pieļāva pa četrām dubultkļūdām.

Abas tenisistes iepriekš savā starpā nebija spēlējušas.

Iepriekš turnīra pirmajā kārtā Ostapenko ar rezultātu 6-1, 6-3 uzvarēja vācieti Tamāru Korpaču (WTA 130.), otrajā mačā ar 7-5, 4-1 pārspēja francūzieti Alizē Kornē (57.), bet ceturtdaļfinālā ar rezultātu 7-5, 6-1 uzvarēja Kazahstānas tenisisti Jeļenu Ribakinu (WTA 43.). Soli pirms fināla viņa sīvā cīņā ar rezultātu 1-6, 7-6 (7:5), 7-5 uzvarēja Krievijas tenisisti Jekaterinu Aleksandrovu (WTA 35.), kura turnīrā bija izlikta ar astoto numuru.

Karjeras laikā 15 gadus vecā Gofa līdz šim pie tituliem vēl nebija tikusi, taču šī gada Vimbldonas turnīrā viņa pārsteidza visu tenisa pasauli, pirmajā kārtā apspēlējot leģendāro Serēnu Viljamsu, bet vēlāk nācās kapitulēt astotdaļfinālā. Tenisiste Lincas turnīrā iekļuva, kā kvalifikācijas "laimīgā zaudētāja", bet tas viņai ceturtdaļfinālā neliedza uzvarēt Kiki Bertenu no Nīderlandes (WTA 8.), tādējādi pirmo reizi karjerā pārspējot sportisti no vadošā desmitnieka.

Ostapenko aizvadītajā nedēļā WTA "Premier" turnīrā Pekinā aizkļuva līdz otrajai kārtai, bet dubultspēlēs sasniedza finālu, kurā cieta zaudējumu. Šosezon 2017.gada "French Open" čempiones bilance ir 22 uzvaras un 27 zaudējumi, Latvijas tenisistei līdz turnīram Lincā aizvadot neveiksmīgu sezonu.  

Ostapenko Lincā spēlējusi trīs reizes un iepriekš nebija tikusi tālāk par pirmo kārtu.

Lincā Ostapenko treneru kolektīvam pievienojusies slavenā Francijas tenisiste Mariona Bartoli, kura 2013.gadā triumfēja Vimbldonas čempionātā, bet rangā savulaik iekļuva pirmajā desmitniekā.

Tikmēr Latvijas pirmā rakete Anastasija Sevastova traumas dēļ atsauca dalību no Lincas turnīra. 

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu