Teju visi Saratovas iedzīvotāji meklēja deviņus gadus veco Lizu... Pilsēta pieprasa nāvessodu slepkavam (8)

Vardarbība pret bērniem. Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

"Ja cilvēkam ir bērni, nerodas jautājums, vai iet meklēt citiem pazudušu bērnu...". Teju visi Krievijas pilsētas Saratovas iedzīvotāji diennakti meklē deviņus gadus veco Lizu Kiseļovu. Meitenes līķi policija uzgāja kādā garāžā netālu no viņas dzīvesvietas. Slepkavībā aizdomās turētais ir apcietināts, bet ielās izgājušie Saratovas iedzīvotāji pieprasa viņam piespriest nāvessodu, vēsta portāls "Rus.Tvnet", atsaucoties uz Krievijas mediju "Meduza". 

Pazušana un meklēšana

Trešdien, 9. oktobrī, pulksten 7.30 Liza Kiseļova devās uz skolu. "Savu ceļu deviņus gadus vecā skolniece katru rītu īsināja caur garāžām un līdz skolai nokļuva piecu minūšu laikā. Vēl bija iespējams doties pa asfaltētu ceļu, kur ir daudz cilvēku, tomēr tas prasījis apmēram pusstundu laika," reportāžā no notikuma vietas norādījusi medija "Meduza" reportiere Irina Kravcova. 

Ap pulksten 13 Lizas māte viņai pakaļ ieradās skolā. Tur viņa uzzināja, ka meitene līdz skolai nav nokļuvusi. Nojaušot ko sliktu, meitenes māte uzreiz vērsās policijā. 

Gandrīz uzreiz meitenes meklēšanā iesaistījās brīvprātīgo organizācija, kas meklē bezvēsts pazudušos. Vakarā meiteni meklēja jau gandrīz 1500 cilvēku. 

Organizācijas pārstāvis Konstantīns Kostirins norādījis, ka 10. oktobra rītā Lizu meklēt bija gatavi jau 3000 cilvēku. 

Savukārt vietējie iedzīvotāji norādījuši, ka, viņuprāt, organizācijas piesaistītie cilvēki "bijuši vien trešdaļa no visiem meklētājiem". 

"Ja jums ir savi bērni, nerodas jautājumi, vai iet meklēt kāda cita cilvēka bērnu, kas pazudis. Tās ir lielākais bailes, ka ar bērnu kaut kas var notikt. Bet šoreiz - gaišā dienas laikā pazūd bērns. Nav svarīgi - tavs vai nē - tu ņem savu [bērnu] aiz rokas un ej meklēt. Tāpēc, ka tavs lielākais murgs notiek acu priekšā..." "Meduza" citē Saratovas iedzīvotāja Vitālija teikto. 

Atrasts meitenes līķis un notverts slepkava 

Pēc diennakti ilgas meklēšanas policisti atrada pazudušās meitenes līķi garāžā netālu no viņas dzīvesvietas un aizturēja arī slepkavu. Vietējie iedzīvotāji sanāca pie garāžām, cerot sastapt vainīgo. 

"Cilvēki, kuri tikko bija gatavi kaut zemi rakst, lai atrastu meiteni, tagad bija gatavi slepkavam ar drāti aptīt olas, bet pašu aprakt," vietējā iedzīvotāja Alekseja vārdus citē "Meduza". 

Cilvēki burtiski pārpludināja teritoriju ap garāžām, rāpās uz tām, aplenca policijas auto, domājot, ka tajā ir slepkava. 

Cilvēku neplānoto pulcēšanos izdevies pātraukt vien tad, kad policisti atvēra auto durvis un parādīja, ka aizturētā tur nav. Daļa cilvēku devušies uz Iekšlietu ministriju, pieprasot viņiem "izdot slepkavu". 

Tika noskaidrots, ka slepkava ir iepriekš sodīts vīrietis - 35 gadus vecais Mihails Tuvatins, kurš sacījis, ka nogalinājis meiteni, jo baidījies, ka viņa kādam atklās, ka vīrietis piesavinājies kādam citam piederošu garāžu. 

Tiek vēstīts, ka Tuvatins iepriekš sodīts sešas reizes, tostarp par zādzībām un izvarošanu. 

Sestdien, 12. oktobrī, tika nolemts piemērot aizturētajam drošības līdzekli apcietinājumu. Turpinās izmeklēšana un pierādījumu vākšana. 

Tikmēr Saratovas iedzīvotāji nevarot rast mieru. 11. oktobrī Satavovas apgabala deputāti Valsts domē pavēstījuši, ka Krievijā būtu jāatjauno augstākais soda mērs, bet internetā turpinoties parakstu vākšana, lai Lizas Kiseļovas slepkavam tiktu izpildīts nāvessods, vēsta "Meduza". 

"Visi cilvēki un visa Saratova ir šokā. Pilsētā daudzviet joprojām atrodamas lapiņas ar Lizas fotogrāfiju un tekstu "Palīdziet atrast bērnu". Meitenes vairs nav starp dzīvajiem, bet deviņus gadus vecā Liza Kiseļova mums smaida no šīm lapām, kas piestiprinātas pie sētām, ēkām, stabiem," tā sākas petīcijas teksts resursā "Change.org". 

Vietējie iedzīvotāji ir sašutuši, "kāpēc slepkava tik brīvi pārvietojies pa pilsētu? Kāpēc viņš, vairākas reizes sodīts, turklāt par seksuāla rakstura noziegumiem, vispār atradās uz brīvām kājām"? 

Svētdien, 13. oktobrī, notika atvadīšanās no deviņus gadus vecās meitenes, ko apmeklēja arī daudzi Saratovas iedzīvotāji. 

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu