Ceturtdien laiks mainīsies, daudzviet gaidāms īslaicīgs lietus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Ceturtdien Latvijā būs pārsvarā apmākušās debesis un daudzviet līs, gaidāma arī dūmaka, prognozē sinoptiķi.

Agrā ceturtdienas rītā Latvijā ir pārsvarā apmācies laiks, daudzviet īslaicīgi līst, plašāki nokrišņi ir Kurzemē un Ziemeļvidzemē, liecina meteoroloģiskā informācija.

Daudzviet ir arī dūmaka. Pūš lēns līdz mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš, brāzmās līdz 12 metriem sekundē.

Rīgā mākoņainas debesis, iespējams neliels īslaicīgs lietus. Pūš dienvidu, dienvidrietumu vējš 5-9 metri sekundē, gaisa temperatūra +13 grādi. Galvaspilsētā gaidāma apmākusies diena, brīžiem nedaudz līs. Dienvidu vējš kļūs lēnāks, bet dienas otrajā pusē iegriezīsies mērens rietumu, dienvidrietumu vējš. Gaisa temperatūra +13 grādi.

Gaisa temperatūra vidēji būs +10..+14 grādi. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidu un rietumu vējš, Kurzemes rietumkrastā brāzmās līdz 15 metriem sekundē.

Laikapstākļus nosaka izzūdošs ciklons. Atmosfēras spiediens 753-757 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +12,2 grādiem Kolkā un +16,8 grādiem Ventspilī un Rūjienā līdz +20,2 grādiem Daugavpilī un Rucavā un +20,5 grādiem Pāvilostā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 16. oktobrī bija +31 grāds Balkānos un +34 grādi Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz ceturtdienu -20 grādi kalnos Zviedrijas ziemeļos, un tik liels sals šoruden Eiropā ir pirmoreiz.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu