Internetā sašutumu raisa populāras blogeres kailbildes ar Latvijas karogu (52)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Latvijas neatkarības proklamēšanas 101. gadadienas priekšvakarā populārā rīdziniece un blogere Yana Bruk publiskojusi visnotaļ pikantu fotosesiju ar Latvijas karogu. Lai arī sieviete uzsvērusi, ka ar savām darbībām nevienu nav vēlējusies aizskart, fotogrāfijas ir izsaukušas visnotaļ negatīvu reakciju.

Fotosesijas kadrus Yana ir ievietojusi sava "Instagram" konta "storijos", jeb ziņās, kas automātiski pazūd pēc 24 stundām. Attēlos sievietes kailumu sedz vien Latvijas Republikas karogs.

Foto: Personīgais arhīvs

Dažiem interneta lietotājiem atklātie kadri likušies gaumīgi, taču vairums tīmekļa lietotāju ir izteikuši nosodījumu, uzskatot, ka blogere šādā veidā ir izrādījusi necieņu pret valsts karogu.

» Video: Populāra blogere no Latvijas šķietami kaila pie prezidenta pils autovadītājiem virina dvielīti

Foto: instagram.com/yanaabruk

Sieviete sarunā ar portāla "TVNET" krievu versiju paziņojusi, ka šādā veidā vienīgi vēlējusies paust savu patriotismu. 

"Sekoju amerikāņu patriotisma tradīcijai, kurā pietiekami bieži sastopamas "pin-up" stila modeles, kuras fotografējas ar ASV nacionālajiem simboliem, šādā veidā izrādot savu atbalstu karavīriem ārzemēs. Šāda estētika - ietīšanās karogā - redzama arī tādām skaistulēm kā dziedātājām Lanai Del Rejai un Kešai. Izlēmu izrādīt savu mīlestību Latvijai, valstij, kurā dzīvoju," skaidro Yana Bruk.

Foto: instagram.com/yanaabruk

Bruka min, ka nav domājusi, ka šī fotosesija raisīs tik negatīvu reakciju.

"Nevarēju pat iedomāties, ka bildes tiks uztvertas kā kāda veida aizskārums. Sievietes vienmēr ir nosodījuši par seksualitātes izrādīšanu un man žēl, ka meitenēm nemitīgi ir jāsastopas ar nenovīdību un nosodījumu. Tas atgādina viktoriāņu laika Angliju!", stāsta Yana.

Viņa uzsvērusi, ka "Latvija ir brīva, demokrātiska valsts. Katram cilvēkam vajadzētu būt tiesībām izrādīt savu mīlestību pret savu valsti kreatīvā veidā".

Blogere tāpat aicinājusi atminēties slaveno gleznu "Brīvība uz barikādēm", kurā redzama sieviete ar atkailinātām krūtīm, kura tur atbrīvotās Francijas karogu.

Tāpat blogere norādījusi uz to, ko tieši simbolizē Latvijas karoga krāsas: "Vēlos atgādināt, ko nozīmē Latvijas karoga krāsas. Tam ir tieša saistība ar ķermeni! Visi taču zina stāstu par karogā ietīto kareivi un simboliskajām krāsām".

Sieviete tāpat norādījusi, ka kailums var asociēties ar aizkustinošiem un emocionāliem cilvēka dzīves mirkļiem.

"Bieži vien cilvēki, kas kaut ko mīl saka, ka tas ir tuvu viņu dvēselei un miesai. Svarīgākais un aizkustinošākais mirklis katrai mātei un bērnam ir saskaršanās ar ādu," min fotosesijas modele.

Blogere norādījusi, ka mīl Latviju un viņas žests nav domāts kā provokācija - tā vienkārši ir daļa viņas tēla. Viņa esot vēlējusies parādīt savu mīlestību pret savu valsti.

"Nedrīkst cilvēkam aizliegt mīlēt viņa valsti un izrādīt savas jūtas savā daiļradē. Tā nav prasta provokācija, tas ir simboliski un svarīgi man. Visi labi zina manu estētisko tēlu, visi labi zina, kas ir Yana Bruk. Es katru dienu sastopos ar nesapratni un nenovīdību. Ar savu žestu vēlējos izrādīt tikai mīlestību un patriotismu. Sveicu Neatkarības dienā!", skaidrojusi sieviete.

Video: Yanas Bruk skandalozā fotosesija

Komentāri (52)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu