"Met, sasodītais punduri!" Kā Maikls Džordans iznīcināja pretspēlētāja karjeru

Maikls Džordans Foto: AP/Scanpix
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Maikls Džordans tiek uzskatīts par vienu no visu laiku labākajiem spēlētājiem un radošākajiem pretinieku aizvainotājiem basketbola vēsturē. Džordans pretinieku vājās vietas zināja tik labi, ka kādā spēlē ar vienu frāzi viņam izdevās pilnībā sagraut pretspēlētāja pārliecību par viņa spēkiem.

Džordana karjera basketbola sekotājiem ir sagādājusi daudzus interesantus un neticamus stāstus. Bet viens no šokējošākiem atgadījumiem notika 1995. gada izslēgšanas spēlēs, kad Džordana "Bulls" tikās ar Šarlotes "Hornets", kuru sastāvā spēlētājs vārdā Magsijs Bougss.

Tairons Kērtiss "Magsijs" Bougss ir visu laiku īsākais spēlētājs Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) vēsturē. Saspēles vadītāja augums bija vien 160 centimetri, bet tas netraucēja viņam aizvadīt vairākas augsta līmeņa sezonas.

Amerikāņu spēlētājs NBA aizvadīja 14 sezonas, kuru laikā viņš pārstāvēja tādas komandas kā Vašingtonas "Bullets", Goldensteitas "Warriors", Toronto "Raptors" un Šarlotes "Hornets". Tieši Šarlotes sastāvā Bougss aizvadīja savus veiksmīgākos gadus. Veselās trīs sezonās pēc kārtas amerikānim izdevās vidēji spēlē izcelties ar vairāk nekā 10 punktiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm.

Video: Epizodes no Magsija Bougsa karjeras spēlēm

Deviņdesmitajos gados no Džordana baidījās visi gan viņa pretinieki, gan komandas biedri. Stīvs Kers atzina, ka spēlēšana kopā ar "Bulls" ikonu esot bijusi neaprakstāma pieredze. Džordanam ārpus laukuma bija daudz draugi. Sevi par tādu uzskatīja arī Bougss. Galu galā, abi spēlētāji bija kopā filmējušies arī slavenajā deviņdesmito gadu basketbola filmā "Spece Jam". Džordanam laukumā draugu nebija. Viņš darīja visu un teica visu, lai būtu pārāks par pretinieku. Bougss nebija izņēmums.

Jau minētā 1995. gada izslēgšanas spēļu pirmā kārta bija nonākusi līdz ceturtajai spēlei. Džordans bija pavisam nesen atgriezies no pirmā karjeras noslēguma, valkāja kreklu ar 45. numuru un bija manāmi "ierūsējis". Arī šī spēle bija ļoti līdzīga un "Bulls" leģenda mēģināja atrast jeb kādu veidu kā to pagriezt savai komandai par labu.

Viens no šādiem mēģinājumiem bija Maksija Bougsa aizvainošana. Kādā no "Hornets" uzbrukumiem Džordans nolēma segt Bougsu. Šajā mirklī arī atskanēja slavenā frāze, kas sagrāva jeb kādu "Hornets" spēlētāja pārliecību par viņa metienu.

"Met, sasodītais punduri," ieturot distanci, teica Džordans. 

Metiens nebija precīzs, galu galā "Hornets" šo spēli zaudēja. Zīmīgi, ka savas tālākas karjeras gaitā vairs nespēja pārsniegt astoņu vidēji spēlē gūto punktu vai piespēļu robežu. 

Protams, Bougsa snieguma pasliktināšanos varēja ietekmēt vecums un savainojumi, bet arī pats spēlētājs trenerim Džonijam Baham gadu vēlāk esot atklājis, ka šī epizode patiesi ietekmēja viņa pārliecību par metienu.

Visticamākais, Bougss savas karjeras laikā šādi tika nosaukts vairākas reizes, bet, acīmredzot, Džordana izslavētā spēja pretinieku iebiedēt nostrādāja arī šajā reizē.

Video: 1995. gada izslēgšanas spēļu pirmās kārtas spēles starp "Bulls" un "Hornets" spilgtākie momenti

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu