Daugavā iekritušais jaunietis atrasts miris

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

18. novembra vakarā pie Andrejsalas Daugavā iekritušais vīrietis otrdien, 19. novembrī, atrasts miris, vēsta LNT raidījums "Degpunktā".

Rīgas Pašvaldības policijas (RPP) darbinieki un glābēji izsaukumu uz notikuma vietu saņēmuši plkst. 22.39, portāls "Apollo" uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā. Neilgi pēc svētku salūta Andrejsalā ledainajā ūdenī bija iegāzušies divi jaunieši kāds septiņpadsmit gadus vecs puisis un meitene.

RPP pastāstīja raidījumam, ka tajā brīdī Daugavā atradās divas likumsargu laivas, kas līdz tam brīdim nodrošinājušas sabiedrisko kārtību un kuģošanas satiksmes slēgšanu saistībā ar 18. novembra pasākumiem krastmalā. Līdz ar to likumsargu laivas atradušās tuvu notikuma vietai.

Policisti centušies saprast, kur meklējami cietušie, kad negaidīti tumsā atskanējis kliedziens. Tas nācis aptuveni no tās vietas, kur Rīgas kanāls ietek Daugavā.

Pēc mirkļa RPP darbinieki Daugavas ūdeņos pamanījuši meiteni, kura bija pieķērusies pie kādas riepas. Glābšanas operācijā likumsargiem meiteni izdevās glābt un viņas tika nodota mediķiem.

Tomēr vīrieti atrast neizdevās. Pieteikumu veikt meklēšanas operāciju Daugavas akvatorijā brīvprātīgo organizācija "Bezvests.lv" saņēma naktī uz otrdienu, īsi pirms plkst. 3, vēsta "Degpunktā". Meklētājiem pastāstīts, kur aptuveni meklējams jaunietis, un otrdienas rītā pie Andrejostas parādījās pirmās ugunsdzēsēju un brīvprātīgo meklētāju laivas.

Darbiem pieteicās astoņi brīvprātīgie, kas visi bija ar peldēšanas un niršanas prasmēm. Zemās temperatūras un sliktās redzamības dēļ ūdenslīdējiem nācās pielāgoties apstākļiem un ik pa laikam mainīties.

Nirēju darbu koordinēja zemūdens kameras operators, kurš atrādās laivā un pētīja akvatorijas gultni. Pēc neilga brīža kameras monitorā tika ieraudzīts cilvēka siluets.

Puiša mirstīgas atliekas glābšanas dienesta ūdenslīdēji nogādāja krastā, un turpmāko darbu notikuma vieta pārņēma policisti. Pašlaik informācija par traģisko atgadījumu ir skopa un skaidrojumu tai meklēs policijas eksperti.

Portālam "Apollo" notikušā aculiecinieks pastāstīja, ka jaunieši bijuši manāmā alkohola reibumā. Viens vīrietis no kompānijas bija devies nokārtot dabiskās vajadzības Daugavā un iekritis upē. Vīrietim palīgā devusies kāda sieviete, kura arī iekritusi ūdenī, norāda aculiecinieks.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu