Otrdien Latvijā plosīsies stiprs vējš

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pexels

Otrdien Latvijā būs pārsvarā apmācies laiks, priekšpusdienā vietām nedaudz līs, savukārt pēcpusdienā un vakarā, sākot no dienvidrietumiem, lietus gaidāms valsts lielākajā daļā. Jauns ciklons trešdien no Dānijas pārvietosies uz Somijas dienvidiem un strauji pieņemsies spēkā, izraisot vētru Baltijas jūrā, kas skars arī Latviju, prognozē sinoptiķi.

Lielākais vējš Latvijā gaidāms dienas un vakara stundās, sākot ar Kurzemi. Dienvidrietumu un pēc tam rietumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 16-21 metram sekundē, vietām Kurzemē un Ziemeļvidzemē līdz 25 metriem sekundē, valsts ziemeļu piekrastē iespējamas pat vēl lielākas vēja brāzmas.

Sagaidāms, ka valstī kopumā vējš trešdien radīs lielākus postījumus nekā pirmdien, 16. decembrī, taču nav gaidāma tik liela vētra kā šā gada 27. oktobrī.

Atšķirībā no pirmdienas ciklona šoreiz būs maz nokrišņu - tikai nedaudz uzlīs. Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +6..+9 grādiem, vietām pārspējot 18. decembra siltuma rekordu.

Vējš pierims naktī uz ceturtdienu. Atbilstoši pašreizējām prognozēm turpmāk līdz gada beigām Latvijā dominēs lēni vēji. Būtiska gaisa temperatūras pazemināšanās un noturīgs sals iespējams vien pēc Ziemassvētkiem.

Sinoptiķi prognozē, ka daudzviet gaidāma arī dūmaka. Pūtīs lēns dienvidu, dienvidrietumu vējš.

Maksimālā gaisa temperatūra būs +3..+7 grādi.

Rīgā vakarpusē gaidāms neliels lietus. Vējš lēni pūtīs no dienvidiem, dienvidrietumiem un gaisa temperatūra sasniegs +6 grādus.

Laikapstākļus ietekmē zema spiediena apgabals, kas atrodas Eiropas ziemeļrietumu daļā. Atmosfēras spiediens Latvijā 753-757 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu