Naktī uz otrdienu gaidāms rekordsilts laiks

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pexels

Pirmdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijas rietumu un centrālajā daļā pakāpusies līdz +5..+7 grādiem, bet vakarā un naktī uz otrdienu visā valstī gaiss iesils līdz +5..+9 grādiem, vietām pārspējot siltuma rekordus, prognozē sinoptiķi.

Augstākā gaisa temperatūra, kas Latvijā reģistrēta 30. un 31.decembrī, ir attiecīgi +9,2 grādi 1994.gadā un +9,3 grādi 2016.gadā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Daudzviet līs. 31.decembra priekšpusdienā nav gaidāmi nokrišņi, bet pēcpusdienā un vakarā valsts lielākajā daļā gaidāms īslaicīgs lietus, kas pāries sniegā, iespējami arī ledus graudi. Mākoņi brīžiem pašķirsies, daudzviet ļaujot uzspīdēt saulei.

Vecgada dienā gaisa temperatūra būs +2..+7 grādi, vakarā kļūs vēsāks un vietām apledos ceļi.

Pūtīs mērens rietumu vējš; pēcpusdienā un vakarā ziemeļrietumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 13-18 metriem sekundē, vietām piekrastē - līdz 22 metriem sekundē.

Rīgā otrdienas naktī, kā arī pēcpusdienā un vakarā brīžiem gaidāms lietus. Vējš vispirms pierims, bet 31.decembra pēcpusdienā un vakarā ziemeļrietumu vējš brāzmās pieņemsies spēkā līdz 18-21 metram sekundē. Gada pēdējā diennakts galvaspilsētā sāksies ar +8 grādu siltumu; dienā temperatūra svārstīsies ap +5 grādiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu