Svētdien vietām snigs. Naktī uz pirmdienu gaidāms plašākais sniegputenis šoziem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Sniegputenis pilsētā. Ilustratīvs attēls.
Sniegputenis pilsētā. Ilustratīvs attēls. Foto: Paula Čurkste/LETA

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien Latvijā būs -1..+2 grādi, Kurzemes rietumkrastā +3..+4 grādi, līdz ar to nedēļas pēdējā diena būs arī dzestrākā, prognozē sinoptiķi.

Pūtīs lēns līdz mērens rietumu, ziemeļrietumu vējš, dienas pirmajā pusē piekrastē saglabāsies brāzmains vējš.

Mākoņi daļēji segs debesis un vietām nedaudz īslaicīgi snigs.

Rīgā saule mīsies ar mākoņiem, nav gaidāmi nokrišņi un vējš pakāpeniski pierims. Maksimālā gaisa temperatūra +2 grādi.

Laikapstākļus nosaka anticiklona atzars. Atmosfēras spiediens jūras līmenī svētdienas rītā paaugstinājies līdz 759 dzīvsudraba staba milimetriem valsts austrumos un līdz 764 milimetriem rietumos; tas turpina kāpt.

Pirmdienas rītā Vidzemē, Zemgalē un Latgalē gaidāms līdz šim plašākais sniegputenis šoziem, bet jaunā nedēļa kopumā būs līdzīga iepriekšējām siltajām nedēļām, prognozē sinoptiķi. 

Naktī uz pirmdienu Latvju no rietumiem sāks šķērsot nokrišņu zona, Kurzemē galvenokārt gaidāms lietus, centrālajos un austrumu novados snigs un putinās, visvairāk - no rīta. Vietām Vidzemē un Zemgales austrumos sniega segas biezums sasniegs piecus centimetrus.

Pirmdienas pēcpusdienā un otrdien daudzviet gaidāms neliels lietus un migla. Arī turpmākajās dienās brīžiem būs nokrišņi, vējš ar mainīgu stiprumu galvenokārt pūtīs no rietumiem, dienvidrietumiem.

Gaisa temperatūra nākamajā nedēļā gaidāma -3..+8 grādu robežās.

Noturīga sala iestāšanās pagaidām nav redzama arī tālākās prognozēs. Visticamāk, mēneša vidējā gaisa temperatūra pirmo reizi kopš 2007. gada janvāra būs virs nulles, un nav izslēgta iespēja, ka šis mēnesis Latvijā kļūs par siltāko janvāri novērojumu vēsturē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu