Kādu laiku sinoptiķi sola nedēļas nogalei? (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Pixabay

Sestdien, 11. janvārī, laikapstākļus Latvijā noteiks anticiklona atzars, bet svētdien atgriezīsies ciklonu ietekme, prognozē sinoptiķi.

Aizejošā ciklona ietekmē naktī uz sestdienu daudzviet bagātīgi līs un snigs, ceļi kļūs slideni. Sestdien dienas laikā nav gaidāmi nokrišņi, mākoņu daudzums būs mainīgs, pūtīs lēns vējš. Gaisa temperatūra +3..-3 grādi.

Svētdien naktī un dienā pūtīs stiprs dienvidrietumu vējš - brāzmās tā ātrums sasniegs 13-18 metrus sekundē, piekrastē gaidāmas brāzmas līdz 23 metriem sekundē. Debesis apmāksies, daudzviet gaidāms neliels lietus, vietām iespējams arī sniegs, stiprāki nokrišņi būs Kurzemē un Vidzemē.

Gaisa temperatūra svētdien paaugstināsies līdz +1..+6 grādiem. Silts laiks gaidāms arī nākamajā nedēļā - pat naktīs temperatūra pārsvarā saglabāsies virs nulles, siltākajos brīžos termometra stabiņš pakāpsies līdz +4..+9 grādiem. Palaikam gaidāmi nokrišņi un brāzmains vējš, kas galvenokārt pūtīs no dienvidrietumiem.

2019.-2020. gada ziema līdz šim ir siltākā Latvijas meteoroloģisko novērojumu vēsturē. Noturīga sala iestāšanās pagaidām netiek prognozēta.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu