Pavasaris nekavēsies. Sinoptiķu prognozes marta sākumam (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: pexels.com

Sākot ar svētdienu, 1. martu, gaisa temperatūra Latvijā nedaudz paaugstināsies , prognozē sinoptiķi.

Naktī uz sestdienu daudzviet īslaicīgi snigs, gaisa temperatūra pazemināsies līdz 0..-6 grādiem, vietām Vidzemes ziemeļos iespējami -10 grādi. Dienā saule mīsies ar mākoņiem, nav gaidāmi lieli nokrišņi un gaisa temperatūra pakāpsies līdz 0..+5 grādiem.

Naktī uz svētdienu valsti šķērsos siltā atmosfēras fronte - no rietumiem gaidāms sniegs un lietus. Dienā, sākot ar Kurzemi, nokrišņi mitēsies un uzspīdēs saule, gaiss iesils līdz +3..+8 grādiem. Piekrastē gaidāmas dienvidrietumu vēja brāzmas līdz 18 metriem sekundē.

Nākamnedēļ gaisa temperatūra var sasniegt +10 grādus. Prognozes par gaidāmo ciklonu un anticiklonu izvietojumu nākamnedēļ Eiropā pagaidām ir dažādas. Iepriekš tika prognozēta augsta varbūtība, ka Skandināvijā pastiprināsies anticiklons un Latvijā vairākas dienas gaidāms kailsals, bet jaunākās prognozes sliecas par labu mēreni siltam un mitram laikam.

Ilgtermiņa prognozes aizvien vēsta, ka pavasaris kopumā būs krietni siltāks par normu. Paaugstinoties atmosfēras spiedienam, gaidāmi periodi ar sausu laiku un lielām temperatūras svārstībām - dzestrām naktīm sekos siltas un karstas pēcpusdienas, - tas veicinās augsnes virskārtas izžūšanu un ugunsbīstamības palielināšanos.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu