Piektdien būs saulains un silts laiks, gaiss iesils līdz +15 grādiem

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Pavasaris galvaspilsētas parkos
Foto: Pavasaris galvaspilsētas parkos Foto: Jānis Škapars/TVNET

Īsi pirms saullēkta gaisa temperatūra Latvijā piektdienas, 27. marta, rītā pazeminājusies līdz 0..-6 grādiem, vienīgi Kurzemes rietumu daļā daudzviet ir +1..+2 grādi, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām. Pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā sasniegs +12..+15 grādus, līdz ar to gaidāma siltākā diena kopš pērnā gada oktobra, prognozē sinoptiķi.

Līdzīgi kā iepriekšējos rītos, zemākā gaisa temperatūra valstī reģistrēta Daugavpils novērojumu stacijā, tomēr arī daudzviet citviet Latgalē un Vidzemē valda piecu grādu sals.

Rīgā pārsvarā skaidrs laiks, viegls dienvidaustrumu vējš, gaisa temperatūra aptuveni nulle grādu, bet starptautiskajā lidostā -4 grādi.

Dienā pūtīs lēns vējš, galvenokārt no dienvidiem, dienvidaustrumiem, bet piekrastē gaidāma arī jūras brīze, tādēļ daļā piekrastes gaisa temperatūra būs par dažiem grādiem zemāka.

Saglabāsies sauss un saulains laiks, gaidāms neliels mākoņu daudzums.

Rīgā būs pārsvarā skaidras debesis, pūtīs lēns dienvidaustrumu vējš un pirmo reizi šajā gadā gaiss sasils līdz +14 grādiem.

Laikapstākļus nosaka plaša anticiklona centrālā daļa. Atmosfēras spiediens 774-777 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien Latvijā bija +11..+13 grādi, vietām Kurzemē un Vidzemes rietumos +7..+10 grādi.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 26.martā bija +23 grādi Kiprā un +24 grādi Spānijas dienvidos. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz piektdienu -10..-12 grādi Eiropas augstkalnu apgabalos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu