Vai aukstākais maijs desmitgadē ir pārdzīvots? Zināms, kad Latvijā iestāsies vasara (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Pixabay

Šis ir aukstākais maijs pēdējo 10 gadu laikā, taču nu tam ir pienācis gals. Aukstais, arktiskais gaiss izzudīs un mums priekšā ir siltas dienas - nākamnedēļ sāksies meteoroloģiskā vasara, sociālajā tīklā "Facebook" vēsta LTV laika ziņu mederators Toms Bricis.

Vidējā gaisa temperatūra maijā pēdējo 30 gadu laikā bijusi +11,4 grādi. Latvijā šis mēnesis ir bijis dažāds - 2018. gadā tika gāzti siltuma rekordi ar vidējo gaisa temperatūru, kas pārsniedza +15 grādus, taču 2020. gads iedzīvotāju atmiņā paliks ne vien ar notikumiem pasaulē, bet arī gaisa temperatūru, kas vidēji Latvijā bija vien +8,1 grāds.

Aukstums atkāpjas un mūsu reģionā ienāks siltākas gaisa masas. Nākamnedēļ gaisa temperatūra pusdienlaikā būs ap +20 grādiem un brīžiem sasniegs pat +23 grādus.

Jūtami siltāks būs jau piektdien, 22. maijā, kad gaisa temperatūra pēcpusdienā būs +12..+17 grādi. Piekrastē būs vēsāks.

Nakts uz sestdienu gan gaidāma auksta, kad daudzviet zāles augstumā gaidāma salna, bet vietām gaisa temperatūra būs tuvu nullei. Dienā gan būs jūtami siltāks - +14..+17 grādi.

Naktī uz svētdienu, 24. maiju, Latviju šķērsos plaša lietus zona, nakts būs ar lēnu, ilgu lietu, taču silta. No rīta iespējams vēl lietus, taču pēcpusdiena jau būs saulaina.

Nākamnedēļ gaisa temperatūra lielākoties +17..+23 grādi, naktīs salnas vairs nav gaidāmas. 

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu