"Beidzot varēsim ziemas drēbes likt skapī." Jaunākā laika ziņu prognoze šai nedēļai (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Šonedēļ Latvijā strauji mainīsies gaisa temperatūra un gaidāms daudz siltāks laiks, uzskata Latvijas Televīzijas (LTV) sinoptiķis Toms Bricis.

"Beidzot izskatās, ka ziemas drēbes varam likt atpakaļ skapī. Lai gan šī nedēļa daudzviet Latvijā iesākusies ar pelēcīgu laiku, nevajadzētu baidīties no šiem apstākļiem," LTV raidījumā "Rīta panorāma" sacīja Bricis.

Sinoptiķis uzsvēra, ka kopumā šī nedēļa būšot pārsvarā saulaina un silta. Turpmāk nedēļas laikā katru dienu kādā Latvijas daļā būšot gaidāms lietus, tiesa, tas nebūšot daudz.

"Piemēram, otrdien un trešdien gaidāms īslaicīgs lietus un pērkona negaiss. Nedēļas nogalē pastāv iespēja, ka aktivizēsies ciklons, kas varētu arī sagādāt lietu. Labā ziņa - šis ciklons turpinās ienest arvien siltāku gaisu," norādīja Bricis.

Sinoptiķis uzsvēra, ka tas nozīmējot, ka brīžos, kad spīdēšot saule, temperatūra turpināšot kāpt. "Šonedēļ pēcpusdienā temperatūras amplitūda būs no +16 līdz +21 grādam, bet dažās dienās līdz pat +24 grādiem. Izņēmums ir piekraste, jo tur ūdens ir vēss un, ja vējš pūtīs no jūras puses, temperatūra strauji kritīsies."

"Silta ūdens un saulaina laika kombināciju jāgaida uz vasaras vidu. Ūdens temperatūra upēs lielākoties pēcpusdienās ir +9 līdz +11 grādi, bet jūrā aptuveni no +9 līdz +13 grādiem," sacīja Bricis.

Sinoptiķis atzīmēja, ka nedēļas otrajā pusē naktis kļūšot siltākas, kas nozīmē, ka arī ūdens temperatūra nekritīšoties tik strauji. "Jūrai vēl vismaz divas līdz trīs nedēļas vajadzētu uzsilt, lai varētu droši peldēties."

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu