30 grādu tveice, stiprs lietus un negaisa mākoņi. Laika prognoze nākamajai nedēļai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Unsplash

Tuvākajās piecās diennaktīs Latvijā gaidāms ļoti augsts gaisa mitrums, laiks būs sutīgs un spiedīgs, veidosies daudz lietus un negaisa mākoņu, prognozē sinoptiķi.

Nākamās nedēļas nogalē, iespējams, palielināsies Skandināvijas anticiklona ietekme - laiks varētu kļūt sausāks un mazāk tveicīgs.

Negaisa mākoņi galvenokārt virzīsies no dienvidiem uz ziemeļiem. Daudzviet valstī gaidāms stiprs lietus, bargākie negaisa mākoņi lokāli atnesīs ļoti spēcīgu lietu, kas īslaicīgi applūdinās ielas un zemākās vietas, kā arī krusu un lielas vēja brāzmas, iespējama lielgraudu krusa un vētra.

Nav iespējams prognozēt, kur un kad negaiss radīs postījumus. Risks pastāv visā valstī, mazāks tas būs Kurzemē. Tai skaitā stiprs pērkona negaiss ar augstu varbūtību iespējams pirmdienas, 8. jūnija, pievakarē Sēlijā un Vidzemē.

Jau pirmdien Latgalē termometra stabiņš ēnā var pakāpties līdz +30 grādiem, turpretī daudzviet Kurzemē un arī Rīgas jūras līča piekrastē maksimālā gaisa temperatūra gaidāma zem +20 grādiem.

Arī nedēļas turpinājumā piekrastē būs vēsāks laiks nekā citviet valstī un jūrā gan naktī, gan dienā iespējama migla. Karstākais laiks saglabāsies Latgalē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu