Pērkona negaisi un +30 grādu tveice. Jaunākā sinoptiķu laika prognoze nākamajai nedēļai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Negaiss Rīgā
Negaiss Rīgā Foto: Edijs Pālens/LETA

Brīvdienās Latvijā kļūs vēsāks, sestdien gaidāms sauss, saulains un vējains laiks, bet svētdien daudzviet līs, nākamnedēļ gaiss kļūs karstāks un mitrāks, bieži gaidāms pērkona negaiss, liecina sinoptiķu prognozes.

Sestdien, 13.jūnijā, būs neliels mākoņu daudzums, ziemeļaustrumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 10-15 metriem sekundē un gaiss iesils līdz +19..+25 grādiem.

Naktī uz svētdienu gaidāma nedēļas zemākā temperatūra - gaiss atdzisīs līdz +8..+14 grādiem. No rīta un dienā, sākot ar valsts dienvidaustrumiem, debesis aizklās mākoņi un daudzviet līs, maksimālā gaisa temperatūra gaidāma +14..+21 grāda robežās, vējš mēreni pūtīs no ziemeļaustrumiem.

Nākamnedēļ paaugstināsies gan gaisa temperatūra, gan mitrums - laiks kļūs sutīgs. Saskaņā ar "Global Forecast System" prognozi termometra stabiņš nedēļas gaitā pakāpsies līdz aptuveni +30 grādiem. Vējš pārsvarā būs lēns un manīga virziena, tādēļ piekrastē dominēs jūras brīze un vēsāks laiks.

Katru dienu nākamajā nedēļā prognozēts lietus vismaz vietām valstī, lokāli gaidāmas spēcīgas pērkona lietusgāzes ar stipru vēju un krusu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu