Svelme un pērkona negaisi. Laika prognoze sestdienai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: pexels.com

Šodien lielākajā daļā Latvijas teritorijas saglabāsies tveice, taču vietām iespējams lietus un arī pērkona negaiss, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Dienas laikā anticiklona ietekme mazināsies, mākoņi mīsies ar sauli un vietām īslaicīgi līs, iespējams arī pērkona negaiss. Pūtīs lēns mainīga virziena vējš, taču negaisa laikā vējš var būt brāzmains. Gaiss iesils līdz plus 27…32 grādiem, savukārt piekrastes rajonos būs nedaudz vēsāks - plus 20...25 grādi.

Rīgā sestdien dienā būs mainīgs mākoņu daudzums, pēcpusdienā iespējams īslaicīgs lietus un pērkona negaiss. Pūtīs lēns vējš, kas negaisa laikā var būt brāzmains. Termometra stabiņš pakāpsies līdz plus 28, plus 30 grādu atzīmei.

Ņemot vērā galvaspilsētā ilgstoši valdošo karstumu, kas turpināsies arī šajā nedēļas nogalē, izsludināts oranžais brīdinājums. Tas nozīmē, ka karstuma ietekmē pastāv paaugstināts veselības problēmu risks plašam iedzīvotāju lokam, sevišķi vecākiem cilvēkiem un zīdaiņiem.

Iedzīvotājiem ir jāseko un jārīkojas atbilstoši norādījumiem, ko sniedz atbildīgās institūcijas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu