Karstums atkāpsies. Jaunākā sinoptiķu prognoze nākamajai nedēļai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Sieviete ar lietussargu stipra lietus laikā Pārdaugavā.
Sieviete ar lietussargu stipra lietus laikā Pārdaugavā. Foto: Patrīcija Eglīte/LETA

Nākamajā nedēļā gaidāms lietains un vēsāks laiks, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Aizvadītajā nedēļā daudzviet Latvijā tika novērots stiprs karstums. Sestdien, 27.jūnijā, 17 novērojumu stacijās tika pārspēti dienas maksimālās gaisa temperatūras rekordi. Rūjienas un Stendes novērojumu stacijās gaiss iesila līdz +30,7 grādiem, kas ir jauns 27.jūnija Latvijas rekords, tādējādi pārspējot 1972.gadā Jelgavā un Priekuļos fiksētos +30,6 grādus.

Nedēļas nogalē Rīgā tika novērotas tropiskās naktis, kad minimālā gaisa temperatūra naktī nebija zemāka par +20 grādiem.

Pretēji aizvadītajai nedēļai, nākamā darba nedēļa būs lietaina un vēsāka.

Jaunnedēļas pirmajā pusē laiks būs lielākoties mākoņains un daudzviet gaidāms lietus. Nedēļas sākumā Latvijas teritoriju no rietumiem šķērsos aukstā atmosfēras fronte, kas nesīs plašu nokrišņu zonu.

Pirmdien un otrdien daudzviet līs, vietām ar intensīvām lietusgāzēm, pērkona negaisu un, iespējams, ar krusu. Trešdien arī daudzviet gaidāms lietus ar iespējamu pērkona negaisu, bet ne tik intensīvu kā nedēļas sākumā.

Otrdien rietumu rajonos, bet trešdien jau visā teritorijā dienvidrietumu vējš brāzmās sasniegs 15-20 m/s.

Vēl pirmdien, pirms nokrišņu zona šķērsos Latviju, daudzviet gaiss iesils līdz +23…+28 grādiem. Tomēr līdz ar rietumu puses vēju Latvijā pakāpeniski ieplūdīs vēsāks gaiss un trešdien Latvijā gaiss iesils vien līdz +21 grāda atzīmei.

Nedēļas otrajā pusē gaidāmi mainīgi laikapstākļi. Latviju šķērsos vēl viena nokrišņu zona, kas daudzviet nesīs lietu.

Tomēr nedēļas nogalē atmosfēras spiediens paaugstināsies un gaidāms daļēji mākoņains un lielākoties sauss laiks. Pūtīs lēns vējš, un gaiss iesils līdz +19…+24 grādiem, savukārt piekrastē gaiss būs vēsāks, naktīs atdziestot līdz +11…+16 grādiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu