Pirmdien daudzviet Latvijas daļā gaidāms lietus (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Pexels

Naktī uz pirmdienu, 6. jūliju, Latvijā daudzviet gaidāms lietus, kas saglabāsies arī dienas laikā, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC)

Pūtīs lēns līdz mērens, piekrastes rajonos mēreni stiprs dienvidrietumu vējš.

Naktī piekrastē, dienā arī Kurzemē un Vidzemes ziemeļu daļā brāzmās vējš sasniegs 15-19 m/s lielu ātrumu.

Gaisa temperatūra naktī svārstīsies no +13 līdz +18 grādiem, bet austrumu rajonos līdz +20 grādiem.

Rīgā nakts sākumā debesis būs lielākoties mākoņainas un brīžiem līs, bet nakts otrajā pusē pa laikam skaidrosies un nokrišņi mitēsies. Pūtīs mērens dienvidrietumu, dienvidu vējš. Minimālā gaisa temperatūra gaidāma +15...+17 grādu robežās.

Dienā laika apstākļus Latvijā ietekmēs ciklons virs Skandināvijas. Valsts austrumu rajonos saglabāsies lielākoties apmācies laiks un brīžiem līs, toties valsts rietumu daļā bieži uzspīdēs saule un nokrišņi nav gaidāmi. Pūtīs mērens dienvidrietumu, dienvidu vējš, kas piekrastes rajonos, kā arī vietām Kurzemē un Vidzemē, saglabāsies brāzmains, brāzmās pastiprinoties līdz 15-18 m/s. Dienā gaiss iesils vien līdz +17...+22 grādiem.

Rīgā pirmdien pa dienu būs mainīgs mākoņu daudzums un nokrišņi nav gaidāmi. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidrietumu, dienvidu vējš, un termometra stabiņš pakāpsies līdz +20...+22 grādu atzīmei, prognozē LVĢMC.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu