Spēkā dzeltenais brīdinājums par stiprām vēja brāzmām

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vējš. Ilustratīvs attēls
Vējš. Ilustratīvs attēls Foto: pixabay.com

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs visā valstī izplatījis dzelteno brīdinājumu par rietumu, ziemeļrietumu vēja pastiprināšanos ceturtdienas rītā un dienas pirmajā pusē līdz 15-22 metriem sekundē.

Spēcīgākās vēja brāzmas gaidāmas piekrastē un valsts austrumu daļā. Vējš vietām var lauzt zarus un kokus, postījumi visvairāk iespējami Vidzemē, Latgalē un Sēlijā, kur stiprākās vēja brāzmas gaidāmas kopā ar lietus, krusas un negaisa mākoņiem.

Intensīvākie nokrišņi un lielākais skaits negaisa mākoņu ceturtdien prognozēts Vidzemē, savukārt sausākais un saulainākais laiks gaidāms Kurzemē.

Saule uzspīdēs visā valstī. Maksimālā gaisa temperatūra būs +13..+17 grādi.

Rīgā mainīgs mākoņu daudzums, gaidāms īslaicīgs lietus, iespējams arī pērkons un krusa. Galvaspilsētā spēkā brīdinājums par rietumu, ziemeļrietumu vēja pastiprināšanos brāzmās priekšpusdienā līdz 20 metriem sekundē. Maksimālā gaisa temperatūra +16 grādi.

Somijā strauji pieņēmies spēkā ciklons, tā dienvidu mala nosaka laikapstākļus Latvijā. No dienvidrietumiem tuvojas anticiklons. Atmosfēras spiediens jūras līmenī no rīta pazeminājies līdz 749 dzīvsudraba staba milimetriem Ziemeļvidzemē un līdz 754 milimetriem Liepājas pusē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu